En Sıcak Konular

Çipras: Kıbrıs sorunu hükümetimizin önceliğidir

2 Şubat 2015 12:38 tsi
Yunanistan Başbakanı Çipras, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne gerçekleştirdiği ziyaretinde, Kıbrıs sorununun Atina hükümetinin öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kıbrıs sorununun Atina hükümetinin öncelikleri arasında bulunduğunu söyledi.
 
Geçen ay yapılan seçimde iktidara geldikten sonra ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yapan Çipras, Larnaka Havaalanı'nda GKRY Dışişleri Bakanı İoannis Kasuludis tarafından karşılandı.
 
Çipras, daha sonra beraberindeki heyetle Lefkoşa'ya geçerek Rum lider Nikos Anastasiadis’i ziyaret etti. GKRY cumhurbaşkanlığı konutunda Anastasiadis tarafından törenle karşılanan Çipras, yaptığı açıklamada başbakan sıfatıyla ilk yurt dışı ziyaretinde Kıbrıs'a gelmesinin tesadüf olmadığını, Kıbrıs’ın Yunanlılar için özel bir anlamı olduğunu söyledi.
 
Kıbrıs sorununun Atina hükümetinin öncelikleri arasında bulunduğunu ifade eden Çipras, "Kıbrıs, Yunan hükümetinin kalbinde ve aklında. Yeni bir hükümet kurulmasının, Helenizmin ses sahibi olması ve kendine yaraşır şekilde haklarını araması ihtiyacıyla bağdaşacağını umuyorum" dedi.
 
Anastasiadis de Çipras’ın Kıbrıs'a ilgisinin bilindiğini belirterek, "Yapacağımız görüşmelerde, aramızdaki anlaşma duygusu ve ortak anlayışın bir kez daha teyit edileceğini umuyorum" diye konuştu.
 
Çipras, Kıbrıs ziyareti çerçevesinde Anastasiadis ile görüşmesinin ardından Rum meclisinin özel oturumunda bir konuşma yapacak. Çipras, Rum siyasi partilerinin liderleriyle de ayrı ayrı görüşmelerde bulunacak. Yunanistan Başbakanı Çipras’a Kıbrıs ziyaretinde Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ve yakın çalışma arkadaşı Devlet Bakanı Nikos Pappas eşlik ediyor.

aa


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs