En Sıcak Konular

İspanya'da SYRİZA heyecanı

2 Şubat 2015 11:35 tsi
İspanya'da SYRİZA heyecanı Yunanistan'daki SYRİZA hareketinin benzeri İspanya'da büyük ilgi görüyor.

İspanya'da ekonomik krizin etkisiyle kendiliğinden ortaya çıkan ve siyasi parti haline dönüşen 'Podemos' (Yapabiliriz) adlı halk hareketi, başkent Madrid'de büyük bir gösteri düzenledi.
 
İspanya'nın Endülüs özerk bölgesinde 22 Mart'ta, ülke genelinde ise mayıs ayında yapılacak yerel seçimler öncesi çalışmalara başladığını duyurmak için Podemos'un 'değişim yürüyüşü' adı altında düzenlediği gösteriye binlerce kişi katıldı.
 
"Evet yapabiliriz", "Tik tak tik tak, Rajoy için geri sayım başladı" sloganlarının atıldığı gösteride iktidardaki Halk Partisi'ne (PP) yerel seçimler ve arkasından kasım ayında yapılacak genel seçimler öncesinde gözdağı verilmeye çalışıldı.
 
SYRIZA BAYRAKLARI AÇILDI
 
Ülkenin dört bir yanından gelen 260 otobüs dolu insanla birlikte gösteri sırasında çok sayıda Yunanistan bayrağı olması ve Yunanistan'da genel seçimler sonrası iktidara gelen Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) partisine ait bayrakların bulunması da dikkat çekti.
 
MERKEL DE NASİBİNİ ALDI
 

Katılımcıların 'Şimdi tam zamanı' yazılı büyük bir pankart taşıdığı gösteride, İspanyol hükümeti dışında Troyka ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'i de eleştiren sloganlar atıldı.
 
'SİYASİ DEĞİŞİM BAŞLIYOR'
 
'Başbakan, Başbakan' sloganları arasında yürüyüş alanına gelen lider Pablo Iglesias, gösteriyi 'tarihi' diye nitelendirdi ve bugünden itibaren İspanya'da siyasi değişim başlayacağını savundu.
 
İKTİDAR İÇİN HAZIRLAR
 
Podemos partisinin iki numarası olan Inigo Errejon da, "İnsanlar buraya artık İspanya'da değişim istediğini göstermek için geldi. Bu sadece Podemos yanlılarının değil, değişim isteyen tüm İspanyolların gösterisi. İspanyollar yeni bir politika istiyor. Sağlıkta, eğitimde kesinti istemiyor. 2015, fakirleştirilen ve mevcut sisteme karşı kürek çekenlerin zaferinin görüldüğü yıl olacak. Biz iktidara gelmek için hazırız" dedi.

Sabah





 

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,883 µs