En Sıcak Konular

Meteoroloji'den çok kuvvetli yağış uyarısı

2 Şubat 2015 10:20 tsi
İstanbul’da üç gündür etkisini gösteren lodos yerini sabah saatlerinde yağmura bıraktı. Etkili olan yağmurda vatandaşların zor anlar yaşadığı gözlendi. İşte Meteoroloji'den alınan son bilgiler ve il il hava tahmin raporu...

Sabah saatlerinde etkili olan yağmur hayatı olumsuz yönde etkiledi. Taksim’de de etkili olan yağmur haftanın ilk iş gününde işlerine gitmek isteyen vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağmurun yağmasıyla şemsiye açan vatandaşların rüzgârın şiddetli esmesiyle zor anlar yaşadıkları gözlendi. Bazı vatandaşların rüzgârdan şemsiyelerinin kırıldığı görüldü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre; ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Kırıkkale, Çorum çevreleri ve Samsun’un batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Kırıkkale, Çorum çevreleri ve Samsun’un batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Çanakkale’nin güney ve doğusu, İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Antalya’nın doğu ilçeleri ve Isparta çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yer çok kuvvetli (21-75mm) olması bekleniyor. Ülkemizin batı kesimlerinde (Marmara, Ege, İç Anadolu’nun batısı ve Batı Karadeniz) toz taşınımı bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının; Kuzeybatı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise, kuzey, iç ve batı bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına (40-80 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra yağmur ve sağanak yağışlı 16

İstanbul: Parçalı çok bulutlu,yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor. 14

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması bekleniyor. 18

Adana: Parçalı bulutlu 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam saatlerinden sonra doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu gece saatlerinden sonra batı ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı 22

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 24

Erzurum: Az bulutlu ve açık zamanla parçalı bulutlu 6

Diyarbakır: Parçalı bulutlu sabah saatlerinde sisli 14

İDO BAZI SEFERLERİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), resmi internet sitesinden, bugün yapılması planlanan 3 seferini iptal ettiğini duyurdu.

İDO tarafından iptal edilen seferler ve saatleri şöyle
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü
07.30 Kartal Yalova Deniz Otobüsü
08.00 Bursa-Armutlu-Armutluk-Yenikapı-Kadiköy Deniz Otobüsü
09.00 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

MERİÇ NEHRİ TAŞTI

Edirne'deki, nehir taşkını nedeniyle Karaağaç Mahallesi sakinleri kent merkezine ulaşımda zorlanıyor.

Tunca Nehri, debisindeki ani artış nedeniyle Sarayiçi mevkisindeki çevreye yayılmaya devam ediyor. Tunca'nın suları Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı er meydanı, Adalet Kasrı, Fatih Sultan Mehmet'in doğduğu saray kalıntıları, Kanuni ve Fatih köprüleri ile Balkan Şehitliğini sular altında bıraktı.

Tunca Nehri üzerindeki, yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi'ne bağlantıyı sağlayan Tunca Köprüsü'nün girişlerine de su birikti. Mahalleden kent merkezine geçişler askeri araç ve kepçelerle sağlanıyor.

Birçok kişi sabah, suları kepçeyle aşarak işe gitti.

Meriç Nehri'nin durumu

Kentteki Tunca Nehri'nin ardından Meriç Nehri'nin de debisi arttı. Meriç, Arda Nehri'nin getirdiği yoğun su hacmine bağlı olarak Bosna köy civarında taştı. Nehrin tarım arazilerine yayılışı devam ediyor.

Bu arada, nehir yatağı yakınındaki pek çok işletme ve balıkçı barınağına da su girdi.

Evliya Kasımpaşa Camisi yakınındaki bir balıkçı barınağında mahsur kalan kişi, polisi arayarak yardım istedi. AFAD ekipleri, vatandaşı kurtarmak için harekete geçti.

Yetkililer, Arda ve Tunca'yla Edirne'de birleşen Meriç Nehri'nin debisinin daha da artması bekleniyor. Tunca Nehri'nin son ölçüm değeri 370 metreküp/saniye, Meriç ise 1415 metreküp/saniye seviyesinde akıyor.

Nehirlerin debileri, Bulgaristan'daki yağışlar nedeniyle yükseliyor.

Bu haber 518 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,757 µs