En Sıcak Konular

İlhan Cihaner davasında flaş gelişme

2 Şubat 2015 09:37 tsi
Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in yargılandığı davada gizli tanıklık yapan Muhlis Berşe, olay yaratacak itiraflarda bulundu. Berşe, Paralel Yapı tarafından gizli tanıklık yapması için tehdit edildiğini söyledi.

İlhan Cihaner'in soruşturmasında gizli tanıklık yapan Muhlis Berşe: Özel görüntülerimle tehdit ettiler. İkinci kez tanıklık yapmayı reddedince de cezaevine attılar.

Dönemin Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in makamından gözaltına alındığı soruşturmada gizli tanıklık yapan Muhlis Berşe Sabah gazetesine konuştu. Özel görüntülerimle kendisine şantaj yapıldığını ve Cihaner aleyhine ezberletilen ifadeyi verdiğini anlattı. Muhlis Berşe Erzincan'da kafe işletiyordu. Bir gün, genç bir kadını işe aldı ve zamanla aralarında bir yakınlaşma başladı. Fakat bir süre sonra kafeye 5 kişi geldi. Polis olduklarını söyleyen şahıslar, bu kadın çalışanı ile çekilmiş özel görüntülerini gösterip Başsavcı İlhan Cihaner aleyhine gizli tanıklık yapmasını istedi, aksi takdirde de fotoğrafları yaymakla tehdit ettiler. Teklifi kabul etmek zorunda kalan Berşe, bu polislerle Erzurum'a gitti.

'HÜKÜMETİ KÖTÜLE'
 
Önüne konan kâğıdı ezberleyip soruşturma savcısı Osman Şanal'a sözde gizli tanık olarak, gerçekle alakası olmayan itiraflarda bulundu. Ezberletilen sözde itiraflara göre İlhan Cihaner sunilere ceza veriyor, camilere ve Kuran'a saygı göstermiyordu. Erzurum'da verilen görevi tamamlayan Muhlis Berşe aynı polisler tarafından Erzincan'a getirilip bırakıldı. Bir süre sonra aynı polisler tekrar karşısına dikildi. Bu kez hükümeti esnafa kötülemesi istendi. Ancak İlhan Cihaner ile ilgili düzmece tanıklığı sebebiyle zaten vicdan azabı çeken Muhlis Berşe, yeni teklifi reddetti. Ve çok geçmeden bütün hayatı tepe taklak oldu. Öyle bir olay olmadığı halde kiracısını gasp ettiği iddiasıyla gözaltına alındı.

'HAYATIMI KARARTTILAR'
 
Götürüldüğü karakolda haksızlığa uğradığı iddiasıyla tartışınca, bütün polisler de şikâyetçi oldu. Savcı da Berşe hakkında 85 yıla kadar hapis istemi ile iddianame hazırladı. Erzincan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucu 32 yıl ceza alan gizli tanık Berşe'nin imdadına Yargıtay yetişti. Cezası bozuldu ama tahliye dilmedi. Halen Gümüşhane Cezaevi'nde bulunan Muhlis Berşe, Sabah gazetesine şunları söyledi: "Çok varlıklı bir insandım. Yakınlaşma yaşadığımız kadınla görüntülerimi kullanıp İlhan Cihaner ile ilgili beni tanıklık yapmaya mecbur ettiler. Vicdan azabı çekiyordum. Polislerin ikinci kez gizli tanıklığını reddedince hayatım karardı. Oyunları sonucu cezaevine girdim. Mağduriyetimle ilgili bir soruşturma başlatılırsa beni mağdur eden polislerin isimlerini tek tek verebilirim."

Star


Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,860 µs