En Sıcak Konular

Nijerya'da Boko Haram saldırıları durmuyor

1 Şubat 2015 21:49 tsi
Nijerya'da Boko Haram militanlarının, Maiduguri kentine düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Nijerya'nın Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'ye, Boko Haram tarafından sabah saatlerinde başlatılan ve geri püskürtülen saldırıda en az 11 kişinin hayatını kaybettiği, 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Sağlık yetkilileri, şu ana kadar 11 kişinin cansız bedeni ile 30 yaralının Borno Eyaleti Genel Hastanesine getirildiğini, yaralıların tedavi altına alındığını belirtti.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise saldırının hızlı bir şekilde kontrol altına alındığı ve teröristlerin ağır zayiata uğratıldığı ifade edildi.

Bölgedeki sivil Ortak Savunma Gücü'nün sözcüsü Jubrin Gunda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristler tarafından sabah başlatılan saldırıyı Nijerya askerleriyle birlikte püskürttüklerini, kente saldıran teröristlerin çoğunun öldüğünü, kaçabilenlerin ise ağır yaralı olduğunu kaydetmişti.

Saldırganların kullandığı 13 aracı ele geçirdiklerini ifade eden Gunda, öldürülen teröristlerin sayısının henüz kesin olmadığını ifade etmişti.

Diğer yandan, askeri kaynaklar, Borno eyaletinde Boko Haram'ın kontrolünde olan Gwoza kentinin dün akşam saatlerinde yeniden ele geçirildiğini bildirmişti.

Adı yerel dilde "Batılı tarzda eğitim yasaktır" anlamına gelen Boko Haram'ın, 2009'da lideri Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından başlattığı kitlesel şiddet eylemlerinde şimdiye kadar 13 bin kişi yaşamını yitirdi.

Yaklaşık 160 milyon nüfusuyla Afrika'nın en büyük ülkesi olan Nijerya'nın kuzeyinde faaliyet gösteren Boko Haram, geçen ay bazı kentleri kontrolü altına almış ve bu bölgelerde "halifelik" ilan etmişti.

AA



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,100 µs