En Sıcak Konular

"Müzakereler sürüyor"

22 Ocak 2015 15:45 tsi
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, "Amerikalı ortaklıklarımızla eğit-donat programının detayları konusunda hala müzakereler sürüyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, IŞİD ile mücadele konusunda, "Amerikalı ortaklıklarımızla eğit-donat programının detayları konusunda hala müzakereler sürüyor. Bu konuda bir ilke mutabakatı var ama teknik detayların henüz tamamlandığını söylemek zor. Fakat mart ayı içerisinde bunun başlaması planlanıyor" dedi.

Bilgiç, İngiltere'nin başkenti Londra'da yapılan ve Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temsil ettiği IŞİD ile mücadele konusundaki uluslararası toplantıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABD'nin ortaya koyduğu beş maddelik yol haritasının bugünkü toplantıda ele alındığını ifade eden Bilgiç, bu maddelerin IŞİD ile askeri mücadeleyi, IŞİD'in finansman kaynaklarının ortadan kaldırılmasını, yabancı savaşçıların IŞİD'e katılımının engellenmesini, insani durumu ve IŞİD'e karşı iletişim stratejisi geliştirilmesini" kapsadığını kaydetti.

Toplantıya yaklaşık 20 ülkeden yetkilinin katıldığını belirten Sözcü Bilgiç, toplantıda Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov ve AB Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin de bulunduğu söyledi.

Bilgiç, Bakan Çavuşoğlu'nun dün akşam Londra'daki temasları çerçevesinde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Mladenov ile görüştüğünü aktardı.

"İstihbarat paylaşımı önemli"

Türkiye'nin bugüne kadar IŞİD ile mücadelede kararlılıkla hareket ettiğini belirten Sözcü Bilgiç, Türkiye'nin önceliklerinin her platformda açık yüreklilikle iletildiğini kaydetti. Bilgiç, şöyle konuştu:

"Askeri mücadele konusunda Türkiye bugüne kadar önemli adımlar attı. Bunlardan bir tanesi bin peşmergenin eğitilmesiydi. Bunun dışında, Amerikalı ortaklıklarımızla eğit-donat programının detayları konusunda hala müzakereler sürüyor. Bu konuda bir ilke mutabakatı var ama teknik detayların henüz tamamlandığını söylemek zor. Fakat mart ayı içerisinde bunun başlaması planlanıyor. Öte yandan biz en baştan beri hava saldırılarının DEAŞ ile mücadelede yeterli olmayacağını, bunun dışında DEAŞ'ı ortaya çıkaran temel sebeplerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledik. Kapsamlı bir stratejiyle yaklaşılması gerektiğini söyledik."

Türkiye'nin yabancı savaşçılar konusunda kararlılıkla hareket ettiğini ve elinden geleni yaptığını belirten Tanju Bilgiç, şöy

AA



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,153 µs