En Sıcak Konular

Milli Gemi'de paralel dümen!

22 Ocak 2015 09:23 tsi
Milli Gemi'de paralel dümen! Askeri casusluk davasında aldığı hapis cezası nedeniyle firar eden Deniz Pilot Yüzbaşı Özcan Erdemir, Milli Gemi projesiyle ilgili çarpıcı bir iddiayı ortaya attı.

Askeri Casusluk davasından 5 yıl hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Deniz Pilot Yüzbaşı Özcan Erdemir Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararıyla evine döndü. Bu süreçte yaşadıklarını Akşam’a anlatan Yüzbaşı Erdemir ‘Neden teslim olmadınız?’ sorusuna karşı “Neden teslim olayım. Ben böyle bir suç işlemedim ki. 10 ay boyunca Türkiye’deydim. Kırsal kesimde bir arkadaşımın evinde saklandım. Adaletin tecelli etmesini bekledim. Silivri’de yatmaktan korkmadım. Ama bu davaya inanmadım. Cemaat biletimizi kesmişti. AYM benim için umut oldu.” dedi.

GÜLEN DEVLET OLMAK İSTEDİ

Paralel yapının 17 Aralık’ta hükümeti ele geçirmek istediğini söyleyen Erdemir, “Cemaat emniyeti ve yargıyı almıştı. TSK’yı hükümeti ele geçirmede bir engel olarak gördü. Fethullah Gülen devlet olmak istedi. Hükümeti, askerin darbe yapacağı söylentileriyle yanılttı. “Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk” davalarının başlama sebebi budur. Önce TSK'yı tasfiye ederek yerlerine kendi adamlarını yerleştirdiler" dedi. Eski Genelkurmaş Başkanı Org. İlker Başbuğ'un tutuklanmasını "akla sığmayacak bir hareket" olarak yorumlayan Erdemir şöyle konuştu: TÜBİTAK’taki BİLGEM mühendisleri Askeri Casusluk davasından alındılar. Sonra cemaat kriptolu telefonların başına elemanlarını yerleştirdi. Kritik yerlerde suyun başını tuttular. Erdoğan, başbakanlığı döneminde bu şekilde dinlendi.

SUBAYLAR KURBAN EDİLDİ

Askeri casusluk davasıyla deniz kuvvetlerinin Milli Gemi projeleri de ele geçirildi. Deniz kuvvetlerinin projesinde iki gemimiz yapılmıştı. Projede görev yapan bütün subaylar hem İstanbul hem İzmir’deki askeri casusluk davalarına bulaştırıldı. Bütün projelere el konuldu. Bu projelerimiz nerelere gitti? Belki de satıldı, bilmiyoruz.

Keşke Balyoz'dan yargılansaydım

"Askeri casusluk ve fuhuş iddialarıyla TSK’yı itibarsızlaştırmaya çalıştılar” diyen Erdemir “‘Fuhuş’ o kadar çok aşağılayıcı bir suç ki bizi en çok yıkan da bu oldu. Beşiktaş Adliyesi’nde o gün donanmayı yaktılar. İnsan utanıyor. Keşke Balyoz’dan falan yargılansaydım dedim kendi kendime. En zoru ise eşime anlatmak oldu” şeklinde konuştu.

“Artık adil bir yargılama istiyorum” diyen Erdemir “Ailemle bol bol vakit geçireceğim. Oğlum dava sürecinde okulunu bırakarak çalışmak zorunda kaldı. Şimdi bir yandan iş arıyorum. Adli sicilimiz olduğu için iş bulmak kolay olmuyor. Biz suçsuz olduğumuzu cemaat yargısına anlatamadık. Şimdi Silivri’de yatan polisler bu kumpası neden kurduklarını anlatsınlar. Ama adil yargılanarak anlatsınlar” dedi.



 
 

Bu haber 1,591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,744 µs