En Sıcak Konular

Yabancılar konutu sahil kentlerinden aldı

21 Ocak 2015 11:55 tsi
Türkiye'de yabancıların en fazla konut alımında bulunduğu 10 ilin 9'unu sahil kentleri oluşturdu.

Yabancılar en çok Antalya, İstanbul, Aydın'ı tercih ederken en fazla talep gören 10 il içerisinde denize kıyısı olmayan tek kent olan Ankara'da da konut satışları "hız kesmiyor."
 
AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden derlediği bilgilere göre, yabancıların Türkiye'deki konutlara olan ilgisi artarak devam ediyor.
 
Yabancılar, Ocak-Kasım 2014 döneminde 17 bin 104 adet konut satın alırken en fazla tercih edilen kentlerin ise denize kıyısının olması dikkati çekiyor.
 
Bu süre içerisinde Türk turizminin lider kenti Antalya'da 6 bin 35, İstanbul'da 5 bin 46, Aydın'da bin 104, Muğla'da 972, Mersin'de 686, Yalova'da 644, Sakarya'da 418, Trabzon'da 189, diğer illerde 848 konutun satışı gerçekleştirildi.
 
Yabancıların konut alımında en fazla tercih ettiği deniz kenarındaki 9 ilin dışında sahile kıyısı olmayan tek kent Ankara'da da 324 konutun satışı gerçekleştirildi.
 
"Türkiye'deki istikrar satışlarda çok önemli"
 
Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Başkanı Hacı Ali Taylan, ülkedeki istikrarın, Türkiye coğrafyasının, kaliteli konut yapılarının yabancıların Türkiye'yi tercih etmesine neden olduğunu belirtti.
 
Yabancıların kendilerine göre belirledikleri şehirlerin olduğunu, birilerinin gidip o bölgeden ev almasının buradaki satışlarda devamlılığı getirdiğini dile getiren Taylan, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'deki istikrar çok önemli. Türkiye, her konuda dünyanın, Avrupa'nın birçok bölgesinden daha modern. Ülkemizin başarısı, istikrarı satışlarda etkili. Eskiden Almanya'dan, Hollanda'dan, İngiltere'den talep çok yoğundu özellikle Didim, Kuşadası bölgelerinde. Son dönemlerde daha çok körfez ülkelerinden, Rusya'dan talep olduğunu görüyoruz. Deniz iklimi, yeşili bol olan yerler tercih ediliyor. Kendi ülkelerinde fazla bulamadıkları şeyleri arıyorlar. Avrupa ülkelerinin de ilgisi devam ediyor. Konutlarımız hem nitelikli hem de ucuz. Türkiye'de güvenlik daha iyi. Kaliteli yaşam daha ucuz. Avrupa'da yaşam çok pahalı. Bunlar da tercih nedeni oluyor. Yabancıların Türkiye'den konut edinmesi artarak devam eder.
 
Son dönemlerde Trabzon'da yapılan inşaatların tamamı neredeyse Arap yatırımcılara yapılıyor. Sakarya'da, Bursa'da yine öyle. Blok blok yapılıyor. Ankara'da da Irak, İranlılar çok ciddi anlamda mülk ediniyor. Antalya'da bir yandan denize girenler varken diğer yanda kar var. Bursa'da hem denize girip hem kayak yapılabiliyor, hem de termale girilebiliyor. Türkiye böyle cennet bir ülke."
 
En fazla konut satışı yapılan kentler ve satılan konut sayısı:

OCAK-KASIM 2014



Antalya
6035
İstanbul
5046
Aydın
1104
Muğla
972
Bursa
838
Mersin
686
Yalova
644
Sakarya
418
Ankara
324
Trabzon
189
Diğer iller 848



Toplam
17104


aa


Bu haber 448 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,638 µs