En Sıcak Konular

AK Parti kaç fire verdi?

21 Ocak 2015 09:06 tsi
Bağış oylamasında AK Parti 48 fire; Çağlayan için 26, Güler için 25 AK Partili’nin “Yüce Divan’a sevk” yönünde oy verdiği tahmin ediliyor.

Meclis, hakkında yolsuzluk ve rüşvet iddiaları olan eski bakanlar Zafer Çağlayan’ın Yüce Divan’a gönderilmesini 242’ye karşı 264, Muammer Güler’in gönderilmesini 241’e karşı 258, Egemen Bağış’ın gönderilmesini 245’e karşı 255, Erdoğan Bayraktar'ın gönderilmesini 219'a karşı 288 oyla reddetti.

Genel Kurul’da ilk oylama eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Milletvekili Zafer Çağlayan hakkında yapıldı. Oylama sonucunda çıkan tabloya göre, 37 AK Partili, iktidarın görüşünden farklı tavır sergiledi. Bunlardan 26 AK Partili “Yüce Divan’a sevk”, 11’i ise çekimser ve boş oy kullanarak ikna olmadıklarını gösterdi.

Muammer Güler hakkındaki oylamaya da 513 milletvekili katıldı. Yüce Divan için 241 kabul oyu kullanılırken, 258 ret, 6 çekimser, 4 boş, 4 geçersiz oy kullanıldı. İkinci oylamada katılım sayısı ve kabul-ret rakamları düştü, ancak bunlar genel sonucu değiştirmedi. AK Parti’nin firesi Güler’in oylamasında artarak 44’e ulaştı.

Egemen Bağış hakkındaki oylamada ise 517 milletvekilinden 255’i ret oyu kullandı. 245 milletvekili Yüce Divan yönünde oy verirken, 7 çekimser, 6 boş, 4 geçersiz oy kullanıldı. Böylece Bağış’ta AK Parti’nin firesi 48’e çıktı.

EN ÇOK RET BAYRAKTAR'DA

Gecenin en güçlü ret oyunu Erdoğan Bayraktar aldı. Bayraktar'ın 219 kabul oyuna karşılık 288 ret oyuyla Yüce Divan'a gönderilmesi reddedildi. 3 milletvekili çekimser kaldı, 3 oy boş çıktı, 2 oy da geçersiz sayıldı.

Haber7




Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,285 µs