En Sıcak Konular

Mursi: Göstericileri Sisi öldürdü

19 Ocak 2015 13:20 tsi
Mısır'ın darbeyle görevinden alınan cumhurbaşkanı Mursi, göstericilerin Sisi tarafından öldürüldüğünü, ordunun itibarı için Sisi’yi tutuklatmadığını söyledi

Mısır’ın darbeyle görevden alınan seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, 35 Müslüman Kardeşler üyesi ile birlikte yargılandığı davada dün kamuoyunda büyük yankıya sebep olan iddialarda bulundu.

Mursi, 25 Ocak Devrimi esnasında ve sonrasında göstericileri Abdulfettah el Sisi’nin başında bulunduğu ekibin öldürdüğünü söyledi.

Mursi, savunmasında göstericilerin öldürülmesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Göreve başladıktan sonra kendi kendime, göstericileri uzaylılar mı öldürdü diye sordum. Çünkü bir grup insan Müslüman Kardeşler’i suçluyordu. Size göstericileri kimin öldürdüğünü söyleyeceğim. Mısır’ın ilerlemesini istemeyen Siyonistlerin isteği ile değil, halkın iradesi ile göreve başladıktan sonra ‘Gerçekleri Araştırma Komisyonu’ adında bir komisyon kurdurdum. Komisyonun başkanı ve üyeleri hayatta. 31 Aralık 2012’de bana raporu takdim ettiler. Ben de raporu Başsavcıya teslim ettim. 21 Kasım 2012 tarihinde 25 Ocak Devrimi’ni korumak için ‘ek anayasa beyannamesi’ ilan etmemin asıl sebebi buydu. Beyanname silahlı kuvvetler komutasında değişiklik öngörüyordu.

Darbeyi gerçekleştiren Abdulfettah el Sisi yönetiminde bir tim Tahrir’de eylemcileri öldürdü. Tahrir Meydanı’nı gören otellerin yüksek katlarında odalar kiralayarak eylemcileri vurdular. Bu otellerin kayıtlarında bunlar sabittir. Bunu öğrendiğim zaman silahlı kuvvetlerin itibarını zedelememek ve ordunun başındaki insan cani demesinler diye Sisi’yi tutuklatmadım. Yasal ve hukuki soruşturmanın sonucunu bekledim.”

Mursi, eylemcileri öldürenlerin isimleri ve kimlik numaralarının raporda yer aldığını, ordunun bu isimlerin açıklanmasından korktuğunu söyledi.

Yargıç Mursi’ye “bu belgeler nerede diye sordu” Mursi; “Talat’ta” (zamanın başsavcısı Talat Abdullah) ben raporun sonucunu Başsavcıya verdim.” dedi.

Mısır basınında yer alan haberlerde, Mursi ayrıca, İttihadiyye olayları ile ilgili olarak şöyle konuştu; “Cumhuriyet muhafızları komutanına dedim ki, sen kime çalışıyorsun. Cumhurbaşkanı benim. Komutan bana; ‘Benden orduya karşı savaşmamı mı istiyorsun’ eklinde cevap verdi ve kan akmasını seyretti.

Mursi ayrıca; “Mısırlı ve yabancı Siyonistler Mısır’ı batırmak istiyor. Bugün ülkeyi yönetenler Port Said, Masbiro ve Muhammed Mahmud Caddesi olaylarını gerçekleştirenlerdir.” şeklinde konuştu.

Masbiro’da 20 civarında Hıristiyan, Muhammed Mahmud Caddesi’nde 30 Eylemci, Port Said olaylarında ise 70’ten fazla El Ehli takımı taraftarı öldürülmüştü.



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,676 µs