En Sıcak Konular

'Putin istediği zaman...

19 Ocak 2015 10:31 tsi
'Putin istediği zaman... NATO'nun tüm mali sistemini yıkabilir!'

ABD'li ekonomist Paul Craig Roberts, Rusya'nın içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durumu değerlendirdi. Roberts, Rusya’nın elinde Batı'nın siyasi ve ekonomik yapısını bozmak için yeterince koz olduğunu söyledi ve “Putin istediği zaman NATO'yu ve Batı’nın tüm mali sistemini yıkabilir” dedi.

ABD'li ekonomist Paul Craig Roberts, Foreign Policy Journal dergisindeki makalesinde Rusya'nın Ukrayna'nın doğalgaz hırsızlığından yorulup boru hattını Türkiye'ye çevirme kararı aldığını öne sürdü.  Rus haber ajansı Ria Novosti’nin haberine göre Roberts açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Rusya Enerji Bakanı bu kararı doğruladı ve Avrupa ülkelerinin Rus gazını almak istemeleri halinde onların kendi altyapılarını kurmaları veya ülkelerine boru hattı inşa etmeleri gerektiğini ekledi. Bu karar şu anda Avrupa'yı doğalgazın kesilmesi konusunda tehdit etmiyor, fakat bu ileride yaşanabilir. Rusya'nın bu kararının Avrupa'daki etkisini göz önüne alırsak Rusya'nın batının siyasi ve finansal yapılarını kırabilecek birçok koza sahip olduğunu söyleyebiliriz. ABD'ye karşı gelebilecek bir diğer faktör ise Rusya ve Çin'in işbirliğidir. Bu iki ülke kozlarını masaya koymuyorlar, çünkü henüz buna ihtiyaçları yok. Rusya ve Çin batının mali sistemine bağlı kalmamak için alternatif mali enstitüleri kuruyorlar. Vladimir Putin ve Çin hükümeti liderlerine batılı mevkidaşlarından farklı olarak mantıklı oldukları için teşekkür etmeliyiz. Eğer Putin Rusya'ya ve kendisine yapılan hakaretlere direkt olarak cevap verseydi Batı için korkunç sonuçlar doğardı. Putin istediği zaman NATO'yu ve Batı’nın tüm mali sistemini yıkabilir. NATO Rusya'ya ekonomik savaş açtığı için NATO ülkelerine enerji kaynakları sevkiyatını durdurduğunu söylemesi bunun için yeterli olacaktır. Avrupa Rus enerji kaynakları olmadan hayatta kalamayacağı için NATO yıkılır ve Washington İmparatorluğu da son bulur."

Sputnik



Bu haber 1,785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,173 µs