En Sıcak Konular

İç Güvenlik Paketi çıktıktan sonra bugünler mumla aranacak!

15 Ocak 2015 15:13 tsi
Başkan Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet gazetesi dağıtım araçlarının polis tarafından aranmasına tepki göstererek, bunun basın özgürlüğüne saldırı olduğunu İç Güvenlik Paketi çıktıktan sonra bugünlerin de mumla aranacağını söyledi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, “Gazetenin aranması açıkça basın özgürlüğüne saldırıdır. Bugünleri ararız İç Güvenlik Paketi çıktıktan sonra, bugünkü özgürlüğü de mumla arar hale geliriz. Bugünkünü bile. Bakın bu ülkede hemen her kesim iktidarı tattı, muhalefeti tattı. İktidardayken şu ölçüde, bu ölçüde gücünü kullandı. Baskı uyguladı. Muhalefetteyken zulmün ne demek olduğunu gördü. Yeter artık." dedi.

Denizli Barosu Sosyal Tesisleri'ndeki sohbet toplantısına Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve avukatlar katıldı. Toplantıda gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin Sulh ceza Hâkimliklerinin Anayasa'ya aykırı olduğu yönündeki itiraz başvurusunu reddetmesiyle ilgili yaptığı değerlendirmesinde Türkiye’nin kök sorununun hukukun üstünlüğünün sağlanması olduğunu ifade etti.

"MESELE SULH CEZA MAHKEMESİ DEĞİL HAKİMİN NASIL ATANDIĞIDIR"

Meselenin sulh ceza hâkimlerinin nasıl atandığı nasıl görevlendirilmesi olduğunu ifade eden Feyzioğlu, “Yoksa Sulh Ceza Hâkimliği kurarsınız, Sulh Ceza Hâkimliklerini kaldırırsınız, asıl mesele hâkimlerin bağımsızlığını, tarafsızlığını, adil yargılama yapabilir kılınmasını, hesap verebilir hale getirilmesini nasıl sağlayacağız? Yoksa sulh ceza mahkemeleri kaldırıp, sulh ceza hâkimlikleri dersiniz, o yetkiyi ona verirsiniz, şu yetkiyi ondan alırsınız bu değil ki konu. Biz bu yetkileri kullananların bağımsız, tarafsız ama aynı zamanda keyfilikten de uzak, karar verir hale gelmesini istiyoruz. Bizim meselemiz bu.” diye konuştu.

"CUMHURİYET GAZETESİ DAĞITIM ARAÇLARININ POLİSCE ARANMASI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE SALDIRI"

Cumhuriyet gazetesi dağıtım araçlarında yapılan polis aramalarına da tepki gösteren Feyzioğlu, bunun basın özgürlüğüne saldırı olduğunu İç Güvenlik Paketi çıktıktan sonra bugünlerin de mumla aranacağını vurguladı. Feyzioğlu, “Gazetenin aranması açıkça basın özgürlüğüne saldırıdır. Bugünleri ararız İç Güvenlik Paketi çıktıktan sonra, bugünkü özgürlüğü de mumla arar hale geliriz. Bugünkünü bile. Bakın bu ülkede hemen her kesim iktidarı tattı, muhalefeti tattı. İktidardayken şu ölçüde, bu ölçüde gücünü kullandı. Baskı uyguladı. Muhalefetteyken zulmün ne demek olduğunu gördü. Yeter artık. Tamam. Herkes her şeyi gördü. Bundan sonra yapılacak olan artık şuculuğu buculuğu bırakıp. Onun hukuku bunun hukuku, onun tarafı bunun tarafı değil hukukun artık demokrasiyle birlikte evrenselleşmiş ilkeleri ne diyorsa onun peşine düşmemiz gerekiyor. ‘Hukuk herkese lazım’ cümlesinin içini doldurmaktır. Yarın bunu yapanların başına da benzer bir keyfilik gelir. Öbür gün, bir başkasına bir başka keyfilik uygulanır. Bu keyfiliklerin bitmesi için mücadele ediyoruz. Bizim tarafımız hukuktur. Tabi ki tehlikeli buluyoruz.” şeklinde konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,165 µs