En Sıcak Konular

Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nın ilk konuğu akademisyenler

14 Ocak 2015 21:14 tsi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Sofrası"nda akademisyenler ve fikir adamlarını ağırladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştiren programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyetin ilk yıllarında başlatılan ve pek çok kesimden ismin davet edildiği geleneği Cumhurbaşkanlığı Sofrası'nda sürdürdü.
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ilk defa yapılan ve daha önce Çankaya Köşkü'nde düzenlendiği için "Çankaya Sofrası" olarak anılan yemek, Cumhurbaşkanlığı Sofrası adıyla gerçekleştirildi.
 
Yemeğe Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Prof. Dr. Osman Can, Prof. Dr. Atilla Yayla, Prof. Dr. Ahmet Çiğdem, Prof. Dr. Fuat Keyman, Prof. Dr. Burhanettin Duran, Prof. Dr. Gülnur Aybet, Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın, Prof. Dr. Kemal Sayar, Prof. Dr. Erol Göka, Dr. İbrahim Dalmış, Doç. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Edibe Sözen, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Alev Erkilet ve Prof. Dr. Beril Dedeoğlu katıldı.
 
Yemekte İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın ve Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Savaş Barkçın da hazır bulundu.
 
Prof. Dr. Fuat Keyman
 

"Cumhurbaşkanlığı Sofrası"nın davetlilerinden Prof. Dr. Fuat Keyman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı'nın Beştepe'deki yerleşkesinde 24 saat hizmet veren büyük bir kütüphane kurulacağını ve bu kütüphanenin herkese açık olacağını bildirdiğini belirterek, Erdoğan'ın bunu "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi" olarak tanımladığını söyledi.
 
Fransa'daki terör saldırısıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımcıların görüşlerini sorduğunu aktaran Keyman, şöyle konuştu:
 
"Sayın Cumhurbaşkanı, kendisinin bu olayı bir sürpriz olarak değil, geliyorum diyen bir olay olarak gördüğünü, olayda büyük bir istihbarat sorunun olduğunu ve Müslüman dünya üzerinde bir oyun oynandığını söyledi. Dolmabahçe Sarayı'nda ve Sultanahmet'te yaşanan olayları esaslı bir şekilde oyunun bir parçası olduğunu belirtti."
 
Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın
 
Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın da Cumhurbaşkanlığı Sofrası'na 16 bilim insanının katıldığını ve memleket meselelerinin ele alındığını belirterek, eğitimden savunma sanayine, gençliğin uyuşturucu tehdidine karşı alınacak tedbirlerden Türkiye'nin orta ve uzun vadeli ekonomik, siyasi politikalarının görüşüldüğünü anlattı.
 
Türk milletine nasıl özgüven kazandırılır konusu üzerinde de görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Caşın, "MİT'e kendisinin yapacağı yeni yatırımları, fikirleri tartıştık. Beni de çok etkileyen bir şey oldu: Türk savunma sanayisindeki projeler konuşuldu. Milli harp uçağımız, milli füze sanayimiz, helikopter sektörü..." diye konuştu.
 
Caşın, Fransa'daki silahlı saldırı ve Türkiye'nin takip ettiği politikaların toplantıda ele alındığını, Türkiye'nin istihbarat paylaşımı ve bu alandan alınması muhtemel tedbirlerin neler olduğu konularının görüşüldüğünü, Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, ABD ve NATO ile ilişkiler hakkında katılımcıların fikir alışverişinde bulunduğunu ifade etti.
 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı da beğendiğine işaret eden Caşın, sarayın yapımında emeği geçen herkesi kutladı. Caşın, "Sarayı çok beğendim, bunun Türk milletine yakışır olduğunu gördüm. Kendileri de gayet mütevazıydı. Şunu gördük ki devletimiz bakidir, kişiler, cumhurbaşkanları gelir geçer, öğretmenler gelir geçer, o sofrada daha çok vatandaşlar, muhtarından öğretmenine, memuruna kadar o sofrada herkes gidip kendisiyle konuşabilecekler, dertlerini anlatabilecekler. Güzel, faydalı, demokratik bir platform olduğunu gördük" dedi.

aa


Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs