En Sıcak Konular

Dolmabahçe müezzini Fuat Yıldırım'ın talebi reddedildi

14 Ocak 2015 17:02 tsi
Taksim Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında Dolmabahçe'deki göstericilerin girdiği Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım'ın, başka bir camiye atanması kararının iptali istemiyle İstanbul İdare Mahkemesi'ne açtığı dava redde

Fuat Yıldırım, olayların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerince yapılan inceleme sonrası Kayaşehir Hazreti Hüseyin Camisi'ne görevlendirilmesi ve daha sonra da geçici olarak Karaköy'deki Arap Camisi'ne atanmasına ilişkin kararın iptali için 21 Mart 2014'te İstanbul 4. İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

Avukatı aracılığıyla mahkemeye sunduğu dilekçede Yıldırım, Gezi Parkı olaylarının başladığı 31 Mayıs 2013 akşamından 4 Haziran'a dek camide göstericilerle yaşadıklarını anlattı.

"Tek başıma mücadele ettim"

Olaylar sırasında tek başına mücadele ettiğini ve "büyük bir kriz yönettiğini" ifade eden Yıldırım, olayların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği iki müfettişin yaptığı incelemelerden sonra evinden 90 kilometre uzaklıktaki Kayaşehir Hazreti Hüseyin Camisi'ne görevlendirildiği ve eşinin lösemi hastası olduğunun basına yansıması üzerine geçici olarak Karaköy'deki Arap Camisi'ne atandığı bilgisini de vererek, atanma kararının iptalini talep etti.

MAHKEME KARARI

Fuat Yıldırım'ın talebini değerlendiren ve geçen yılın kasım ayında duruşma açarak tarafları dinleyen İstanbul 4. İdare Mahkemesi, kararını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı müfettiş raporlarını esas alan mahkeme, başka bir camiye atanması işleminin yerinde olduğunu belirterek, Yıldırım'ın talebini reddetti.

Yıldırım'ın avukatları, mahkemenin bu kararını Danıştay'a başvurarak temyiz etti. Ayrıca yürütmenin durdurulması da istendi.

(AA)



Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs