En Sıcak Konular

Cumhuriyet gazetesi kapatılacak mı?

14 Ocak 2015 16:17 tsi
Cumhuriyet gazetesi kapatılacak mı? Cumhuriyet gazetsinin de yayımladığı Charlie Hebdo'nun kapağındaki Hz. Muhammed karikatürünü yayımlayan siteler için son dakika karar alındı.

Cumhuriyet gazetesinin de aralarında olduğu Charlie Hebdo'nun kapağındaki Hz, Muhammed karikatürünü yayımlayan sitelerin kapatılmasına son dakika karar verildi.

Diyarbakır 2. Sulh Ceza Mahkemesi Charlie Hebdo dergisinin bugünkü sayısının kapağında yer alan karikatürlerle ilgili bölümlerini yayımlayan internet sitelerinin ilgili bölümüne erişimin engellenmesine karar verdi.

Cumhuriyet gazetesinin iki yazarı Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, Charlie Hebdo'nun bugün yayımlanan sayısındaki kapağında yer alan Hz. Muhammed kapağını yayımlamıştı. Cumhuriyet gazetesinin internet sitesinde de yer alan karikatürlerden dolayı, gazetenin sitesinin kapatılması bekleniyor.

SÖZCÜ VE YURT DA YAYIMLADI

Cumhuriyet'in yanı sıra Sözcü ve Yurt gazetelerinin sitesi de söz konusu karikatürleri yayımlamışlardı...

KARİKATÜR GERİLİMİNDE DÜN GECEDEN BU YANA YAŞANANLAR

Charlie Hebdo karikatürlerini yayımlayan Cumhuriyet gazetesine tehdit yağmaya başladı. Birçok gazete bayiisinin de Cumhuriyet gazetesi satmadığı gelen bilgiler arasında.

Cumhuriyet gazetesindeki tüm gelişmeleri İnternethaber.com'dan takip edebilirsiniz.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun bugünkü sayısından bir bölümünün Cumhuriyet gazetesinde yayımlaması üzerine gazete binası önünde polis güvenlik önlemi aldı. Gazeteye çıkan sokaklar tedbir amaçlı polis tarafından trafiğe kapatıldı.

Charlie Hebdo seçkisinin yayınlanmasıyla birlikte gelen tepkilere yönelik Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer açıklama yaptı.


TEHDİT YAĞIYOR

Cumhuriyet'in İstanbul Şişli'deki binasının yanı sıra Ankara bürosunda da önlemler alındı. Cumhuriyet gazetesinin Ankara muhabirlerinden Alican Uludağ, gazeteye tehdit yağdığını duyurdu.

Gazetenin önündeki polis araçlarının fotoğrafını Twitter'da paylaşan Alican Uludağ, "Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu'nun önü. Dünden beri yüzlerce tehdit telefonu aldık" dedi.


MİLLETVEKİLLERİNDEN CUMHURİYET'E ZİYARET

Emine Ülker Tarhan ve Erdoğan Toprak Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara Bürosu'na geldi.

TARHAN: BU KADAR AĞIR BİR BASKI HİSSEDİLMEMİŞTİ

Ziyaret sonrası açıklama yapan Emine Ülker Tarhan, "Gelişmelerden ötürü geçmiş olsun dileğinde bulunduk. İfade ve basın özgürlüğüne olan desteğimizi ilettik. Bu gelişmelerin demokrasiye ağır bir zarar verdiğini düşünüyorum. İfade özgürlüğünün, basın özgürlüğünün dışarda buna destek verenlerin içerde de buna destek vermesi gerekiyor. Eylemleri ile destek vermek gerekiyor. Sadece söylem ve yurtdışında ki bir takım davranışlarla değil, uygulamaları ile destek vermek gerekiyor basın özgürlüğüne. Tarihin hiçbir döneminde bu kadar ağır bir baskı hissedilmemişti. Yöneticileri açıklamalarında sorumlu davranmaya davet ediyorum" dedi.

ERDOĞAN TOPRAK: ÜZÜNTÜ VERİCİ BİR OLAY

Erdoğan Toprak ise "Üzüntü verici bir olay. Provokasyonlara gelmemek lazım, sağduyulu hareket etmek lazım. Türkiye'nin bu tür olaylarda daha sağduyulu hareket etmesi gerekli" şeklinde konuştu.

ARAF TRAFİĞİNE KAPATILDI
Dağıtım kamyonlarında arama

Charlie Hebdo'nun özel sayısından dört sayfalık bir seçki yayınlayan Cumhuriyet gazetesi, polisin günün ilk saatlerinde matbaa çıkışında dağıtım kamyonlarını durdurduğunu duyurdu.

Cumhuriyet, kapaktaki Muhammed Peygamber karikatürünün seçkide yer almadığının tespiti üzerine dağıtıma izin verildiğini bildirdi.

Saat 00.00 sıralarında "akrep" diye tabir edilen zırhlı polis aracı gazete binası önünde beklemeye başladı. Saat 01.00'den itibaren de gazeteye çıkan Şişli Büyükdere Caddesi'ni Abide-i Hürriyet Caddesi'ne bağlayan yol, Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokağı ve İstiklal Sokak güvenlik şeridi ve demir bariyerlerle araç trafiğine kapatıldı.

Polislerin gazete önünde ve çevresinde bekleyişi sürerken, gazetenin güvenlik personellerinin de nöbet tuttuğu görüldü.

3 KİŞİ PROTESTO ETTİ

Cumhuriyet gazetesinde yayımlanan bölümlerde Hz. Muhammed'in de karikatürünün yer alacağı iddiası üzerine Alperen Ocakları üyesi 3 kişi, gece gazete binasının bulunduğu sokağa gelerek basın açıklaması yaptı.

ANKARA'DA CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE PROTESTO

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyesi bir grup, Cumhuriyet gazetesinin Charlie Hebdo dergisinden bazı karikatürleri yayınlamasına tepki gösterdi.  
4 sayfalık ekte Hz. Muhammed karikatürü yok

Charlie Hebdo'nun son sayısında yer alan karikatürleri yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi, kapakta yer alan Hazreti Muhammed karikatürünü yayınlamama kararı aldı. Utku Çakırözer'in Twitter'dan yaptığı açıklamada, dergiden karikatürlerin bulunduğu 4 sayfalık bir seçkiyle çıktı.

Grup, gece yarısından sonra Cumhuriyet gazetesinin Ahmet Rasim Sokak'ta bulunan bürosu önüne ellerinde "Charlie provokasyona devam ediyor" ve "Hem paralel hem kafir kuşağısın, Cumhuriyet sen kimin uşağısın" yazılı dövizlerle geldi.

MTTB İl Başkanı Ömer Nasuh Erdoğan, burada yaptığı açıklamada, Paris'teki terör saldırısının ardından devlet adamlarının da katılımıyla düzenlenen yürüyüşün, "katliamların ırkı, dini, rengi olduğunu ve Müslüman ülkelerdeki kıyımlara hiçbir zaman tepki verilmeyeceğini açıkça gösterdiğini" söyledi.

Cumhuriyet gazetesi'nin de dergiden bazı karikatürleri yayımladığını dile getiren Erdoğan, "Elbette Türkiye'deki tüm basın kuruluşları özgürdür ancak yapılan yayınlar millete hizmet yönünde olmalıdır. Cumhuriyet gazetesi bu yayınıyla hangi devletlere hizmet etmektedir" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Müslüman ülkelerin liderlerine ve basın kuruluşlarına, terör devletlerine karşı tavır koyma cesaretini kendilerinde bulmaları gerektiğini hatırlatmak istediklerini belirtti.

İKİ CUMHURİYET YAZARI KARİKATÜRÜ KÖŞESİNE KOYDU

Cumhuriyet gazetesi yazarları Ceyda Karan ve Hikmet Çetinkaya, Charile Hebdo'nun bugün çıkan sayısındaki Hz. Muhammed karikatürünü iki yazar köşelerinde yayımladı.

Kapaktaki resmi basmaktan vazgeçen gazete yönetimi, Charlie Hebdo dergisinin özel sayısından 4 sayfayı yayımladı. Buna karşın iki yazar, düşünce özgürlüğü çerçevesinde olay karikatüre köşesinde yer verdi.

Bu haber 1,533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,279 µs