En Sıcak Konular

Rusya'daki "Suriye toplantısı"

14 Ocak 2015 15:30 tsi
ABD Dışişleri Bakanı Kerry: "Umarız Rusya'nın çabaları faydalı olur"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Suriye rejimi ile muhalefeti bir araya getirme girişimine ilişkin "Umarız Rusya'nın çabaları faydalı olur" dedi.

Kerry, İran'ın nükleer programına ilişkin 18 Ocak'ta yapılacak müzakereler öncesinde İranlı mevkidaşı Cevad Zarif ile görüşmek üzere geldiği İsviçre'nin Cenevre kentinde Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura ile bir araya geldi.

ABD'nin Suriye'de devam eden yıkımdan büyük endişe duyduğunu ve ülke nüfusunun dörtte üçünün yerlerinden edildiğini söyleyen Kerry, "Artık Esed rejiminin öncelikli olarak ülkesinin insanlarını düşünmesinin zamanı geldi. Rejimin eylemlerinin sonuçları Suriye'ye her geçen gün daha fazla terörist çekiyor" diye konuştu.

Kerry, bu ay sonunda Rusya'nın başkenti Moskova'da rejim ile muhalefeti bir araya getireceği açıklanan toplantı hakkında ise "Umarız Rusya'nın çabaları faydalı olur. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın da çabalarının etkili olmasını umut ediyoruz. Bugün de bu konuyu konuşmak için görüşmek istedik. Kendisine başarılar diliyorum" ifadesini kullandı.

Mistura'nın gelecek hafta Şam'a gideceğini söyleyen Kerry, "Suriye konusu bizim de gündemimizde ve kendisiyle yakından çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Mistura ise Suriye konusunun zaman zaman gündemden düştüğü hissine kapıldığını, savaşın dördüncü yılında bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı. Mistura, "Suriyeliler 'artık yeter' diyor. Biz de onları hayal kırıklığına uğratmamalıyız" şeklinde konuştu.

Kremlin yönetimi, Moskova'nın ev sahipliği yapacağı "Suriye toplantısı"nın 26-29 Ocak'ta düzenleneceğini duyurmuştu. Toplantıda rejim ile ve muhalefet temsilcileri arasında görüşmeler yapılacağı belirtilmişti.

AA



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,059 µs