En Sıcak Konular

Halepli çocuklar okullarını istiyor

14 Ocak 2015 13:15 tsi
Suriye'nin en büyük kentinde devam eden çatışmalar ve varil bombalı saldırılar okul çağındaki 200 bin çocuğun hayatını da olumsuz etkiliyor.

Suriye’de 2013 yılı Aralık ayında başlayan varil bombalı saldırılar, 2014 yılı boyunca artarak devam etti. Halep, Hama, Humus, Rakka, Deir Ez-Zor, Dera şehirlerinde ve başkent Şam’da muhaliflerin kontrolünde bulunan bölgelere yönelik varil bombardımanlarında binlerce sivil hayatını kaybetti.

Hastane ve okulların da vurulan hedefler arasında yer aldığı Suriye’de, varil saldırıları dolayısıyla muhalif bölgelerde çok sayıda okul harabeye dönerken, eğitim faaliyetleri tamamen durma noktasına geldi.

Halep Milli Eğitim Müdürü Muhammed Mustafa, Al Jazeera Türk’e yaptığı açıklamada, halen Halep ve çevresinde okul çağında 200 bin çocuğun yaşadığını ancak savaş sebebiyle bu çocuklara eğitim hizmeti vermekte zorlandıklarını belirtiyor. Halep Milli Eğitim Müdürü, sadece varil bombardımanlarından dolayı 550 okulda büyük çapta hasar oluştuğunu ve son bir yılda sadece Halep’te eğitim saatinde bombalanan okullarda 172 çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi.

"Ailemiz bizi okula göndermekten korkuyor"

Al Jazeera Türk, Halep merkezinde Suriyeli çocuklarla da konuştu. Halep’in merkez mahallelerinden Sükkari’de ikamet eden 8 ve 9 yaşlarındaki Khawla ve Hiba Casim kardeşler Sükkari Mahallesi'nde eğitim gördükleri okulun iki kez vurulduğunu, artık ailelerinin kendilerini okula göndermediklerini söyledi. Eski Halep bölgesinde yaşayan 7 yaşındaki Aya ise “Haftanın bazı günleri okula gidiyorum ancak bomba seslerinden çok korkuyorum’’ dedi.

 Al Jazeera



Bu haber 452 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,428 µs