En Sıcak Konular

16 Türk devletinin temsili devam edecek

13 Ocak 2015 19:34 tsi
Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın 16 Türk devletinin askerlerinin giysileriyle temsili uygulaması, Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki resmi törenlerde devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı, çeşitli dönemlerinde tarih sahnesinde yer alan 16 Türk devletinin askerlerini giysileriyle temsil eden uygulamayı, Cumhurbaşkanlığı Sarayındaki resmi karşılama törenlerinde kullanmaya devam edecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayının bando, tören taburu gibi unsurlarına 16 Türk devletinin askerlerini temsil eden askerler de eklendi.

Yeni proje, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tarafından gerçekleştirildi.

Muhafız Alayına mensup 16 askerin, resmi karşılama törenlerine, Cumhurbaşkanlığı forsunda yıldızlarla simgelenmiş durumdaki Türk devletlerinin askerlerinin giysileriyle katılmaları bundan sonraki resmi karşılamalarda da sürecek.

Törene, temsil ettikleri devletin askerlerin üniformalarıyla iştirak eden 16 muhafızın nerede ve nasıl duracakları konusunda kesin bir kural bulunmuyor. Farklı planlamalarla tören alanında farklı biçimde konumlandırılmaları da mümkün olacak.

Aslına uygun hazırlatıldı

İlk kez Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın resmi karşılama töreninde kullanılan 16 askerin kıyafetleri, araştırmalar neticesinde aslına uygun hazırlatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abbas ile basına görüntü verdiği sırada merdivenin solunda yer alan muhafızlar (aşağıdan yukarıya) Osmanlı İmparatorluğu, Göktürk Kağanlığı, Timur İmparatorluğu, Selçuklu İmparatorluğu, Akhun İmparatorluğu, Avrupa Hun İmparatorluğu, Batı Hun İmparatorluğu ve Büyük Hun İmparatorluğunu, merdivenin sağında yer alan askerler ise (aşağıdan yukarıya) Babür İmparatorluğu, Hazar Kağanlığı, Uygur Kağanlığı, Avar Kağanlığı, Harezmşah Devleti, Gazneli Devleti, Altınordu Devleti ve Karahanlı Devletini temsil ediyor.

AA



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,788 µs