En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu rüşvet rakamlarını tek tek açıkladı

13 Ocak 2015 16:50 tsi
Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Sınırlar terör örgütü mensupları için yol geçen hanına döndü. Türkiye’de eğitildiler" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Yolsuzluklar yaptılar. Hangi bakan ne kadar rüşvet aldı. Savcılığın gönderdiği yazı bu. Çağlayan: 19 Mart 2012 ilk rüşveti aldığı tarih. Aldığı rüşvetler: 6 milyon dolar, 3 milyon TL, 300 bin İsviçre Frangı. Bir de piyano. Piyanoyu büyük ihtimalle komisyon başkanına hediye etmiştir. Komisyon başkanına da onu hediye etsin. E o da çok uğraştı bunları beraat ettirmek için. Güler: 25.10.2013 son rüşveti aldığı tarih. Egemen Bağış: En masumu bu. O yüzden bakara makara  ile uğraşıyor herhalde. 19 Nisan 2013 ilk rüşveti aldığı tarih. Toplam çikolata kutusunda 1.5 milyon dolar götürmüş.

"TELEVİZYONUN YAYIN YAPMADIĞI GÜNE DENK GETİRECEKLER"

Hakkı Köylü’ye bu dosya geliyor. 13.10.2014’te Köylü, Maliye Bakanlığı’na yazı yazıyor. Gerek Çağlayan, Bağış ve Güler malvarlıklarıyla gelirleri arasında ciddi bir orantısızlık olduğunu tespit ediyor. Uzman bilirkişi isteyen Komisyon Başkanı. Uzman bilirkişiyi Maliye’den istiyor. Delil var mı diyorlar. Delili senin bakanın. Onun görevlendirdiği kişi. 22 Aralık’ta büyük ihtimalle 23 kişiyi Yüce Divan’a göndereceklerdi. Sonra araya birileri giriyor, toplantı erteleniyor. Sonra suç unsuru yoktur diyorlar. Ahlak, din, iman, vicdan, Allah sevgisi, kul sevgisi yok. Bize ‘biz hırsızları koruduk, siz de ses çıkarmayın’ diyorlar. Şimdi Genel Kurula gelecek. Televizyonun yayın yapmadığı güne denk getirecekler büyük ihtimalle" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, grup kürsüsünden eski dört bakanın aldığı iddia edilen rüşvet ve yolsuzluk paralarının miktarlarından söz ederken eski bakanlardan Zafer Çağlayan’ın kol saatinden sonra dosyada geçen piyanodan bahsederek, “Herhalde piyanoyu büyük bir ihtimalle Komisyon Başkanı Sayın Köylü’ye armağan etmiştir. Komisyon Başkanı’na da o kadar da düşsün yani. Büyük emek harcadı bunları beraat ettirmek için. Ona da bir piyano versin, ne olacak?” dedi.

“BU KARARI VERENLERDE EMİN OLUN AHLAKIN KIRINTISI YOK”

Uzman bilirkişiden eski bakanların geliri ile mal varlığı arasında uyumsuzluğun olup olmadığının araştırılmasını isteyen Soruşturma Komisyon Başkanı Köylü olmasına karşın komisyonun AK Partili üyelerinin suç oluştuğuna dair kanaatlerin oluşmamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “22 Aralık’ta büyük bir olasılıkla üç kişiyi Yüce Divan’a göndereceklerdi. Araya birileri giriyor. Toplantı erteleniyor. Sonra, ‘efendim, burada suç unsuru yok’. Bu kararı verenlerde ahlak var mı? Emin olun ahlakın kırıntısı yok. Din-iman var mı? Samimi söylüyorum din-iman da yok. Vicdan var mı? Vicdan da yok.” diye konuştu. Açıkça hırsızlık yapıldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, dosyayı Meclis televizyonun yayın yapmadığı bir güne denk getirmek isteyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Biz sonuna kadar bu davayı sürdüreceğiz. Bu bizim namus görevimizdir. Bu millete verdiğimiz sözdür. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı için yapacağız bunu.” diye konuştu.

“DÜNYA, TERÖR KONUSUNDA BİLGİ BİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDA”

Paris’te mizah dergisine yapılan saldırıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu, bütün dünyanın düşüncenin özgürce ifade edilebileceğini ortaya koyduğunu söyledi. İslam’la terör arasında mesafe konduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Başta Hollande ve Merkel olmak üzere böyle bir mesafe koyduğu için ve Müslümanlığı koruduğu için, terörle İslamiyet’in bir araya gelemeyeceğini açık yüreklilikle ifade ettiği için onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Terörle mücadele konusu artık bir ülkenin içişi değildir. Terörle mücadele uluslararası boyuta bakmak gerekiyor. Dünya, terör konusunda bilgi birliği yapmak
zorundadır.” diye konuştu.

İSLAM DÜNYASINA ÇAĞRI: LÜTFEN, LAİKLİĞİ BENİMSEYİN

Terörün İslam dünyasında laikliğin ne kadar önemli olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bütün İslam dünyasına sesleniyorum; Lütfen laikliği benimseyin. Laiklik inançların güvencesidir. Düne kadar laikliği dinsizlik olarak tanımlıyorlardı. Laiklik, inançların güvencesidir. İnsanların inançların siyasetin müdahale etmemesi demektir.” dedi. Laikliğin terörün panzehiri olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, İslam’ı barış olarak aldıklarını anlattı.

“YANLIŞ SURİYE POLİTİKASI KONUSUNDA UYARDIK, BİZİ DİNLEMEDİLER”

Eline silah alıp masum insanları öldürmenin İslam olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, terörün sadece Paris’te olmadığını vurguladı. Nijerya’da iki bin kişinin din adına katledildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Lübnan’da, Yemen’de, Sultanahmet’te katliamların yaşandığını söyledi. “Yanlış bir Suriye politikası ile o radikal grupların gelip Türkiye’ye komşu olduğunu gördük. Hükümeti uyardık. Defalarca uyardık. ‘Yapmayın, etmeyin, böyle politika izlemeyin’ dedik. ‘İzlerseniz, terör örgütleri sizlere komşu olur’ dedik. Her seferinde bizi ‘efendim, siz zaten Baas’çısınız’ dediler.” ifadelerini kullandı. Biz sizi uyardık diyen Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarların kendilerini dinlemediklerini söyledi.

“ADAM OLSALAR ÖZÜR DİLERLER AMA ADAM DEĞİLLER”

İslam coğrafyasının kan akıtan bir coğrafya hale geldiğini söyleyen Kılıçadaroğlu, “Biz uyarıyoruz, onlar bizi sorumlu tutuyorlar. Çıkıp özür dileyecekler mi bizden? Adam olsalar özür dilerler. Ama adam değiller.” dedi. Türkiye’nin Ortadoğu’da yalnızlaştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Defalarca söylemek, dış politikanın milli olması lazım. İktidar ve muhalefetin aynı politikanın arkasında durması lazım. ‘Biz büyük ülkeyiz’ evet büyük ülkeyiz. Ama küçüklerin oyuncağı olan bir ülke değiliz.” diye konuştu.

HALKIN KAFASINDAKİ SORU: NE OLACAK MEMLEKETİN HALİ?

Türkiye’nin Kaddafi’ye ihanet ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, kimsenin itibar etmediği bir ülke konuma getirildiğini belirtti. Türkiye’nin iyi yönetilemediğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Halkın kafasında şu soru var: ne olacak memleketin hali? Bu soruyu soruyorsan, yurttaş olarak görevini yerine getiriyorsun demektir. Bu soruyu soruyorsan Cumhuriyet Halk Partisi'ne iktidarın kapısını araladın demektir. Bu soruyu soruyorsan beraber olacağız demektir.” şeklinde konuştu.

“SINAVSIZ ATAMALARDA ADALET VAR DİYORSAN ADRESİN; AK PARTİ”

Dış politikanın yanı sıra iç politikada da iktidarın başarısız olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Varan-3 adı altında AK Parti’nin memur atamasında yaptığı kayırmacılığı açıkladıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, “Hiçbir sınava girmeden doğrudan doğruya devlet memuru olarak atanıyorlar. 77 milyon yurttaşıma sesleniyorum; kendi çocuğun işsizse, yıllardır atama bekliyorsa, sen hala ‘bir gün benim çocuğum atanacak’ diye bekliyorsan atama bekleyen öğretmenler gibi, onların çocukları sınavlara dahi girmeden atandılar. Senin çocuğun ise sınava girdiği halde atanmayı bekliyor. Bu bir adalettir diyorsan adresin belli; Adalet ve Kalkınma Partisi. Burada büyük bir adaletsizlik var diyorsan adresin yine belli; Cumhuriyet Halk Partisi.” dedi.

“HAVUZ MEDYASINDAN BEKLEDİM ‘SORUMLUSU CHP’ DİYE HABER YAPARLAR DİYE”

Duble yollardan da söz eden Kılıçdaroğlu, duble yolların yüzde 80’nın iki-üç yıl dayanan asfalttan yapılmasından söz ederek “Bir kar yağdı istanbul–İzmir karayolu 1 saat değil, 10 saat değil, 20 saat değil, tam 47 saat ulaşıma kapandı. 47 saat. Yav, Sibirya mı burası? Ben havuz medyasından bekledim ‘sorumlusu CHP’ diye mutlaka bir haber atarlar diye. 21. yüzyılda Türkiye’nin en işlek yolunun trafiğe kapanmasını eleştiren Kılıçdaroğlu, Hüseyin Çelik’in kar tatili verilmesine gösterdiği tepki için de “Bunlar birbirini yiyorlar” diye konuştu.

(CİHAN)

Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,588 µs