En Sıcak Konular

'Avrupa terörle mücadele Türkiye'yi örnek almalı'

13 Ocak 2015 13:39 tsi
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, terörle mücadeleye ilişkin, "Avrupa'ya diyoruz ki; bizi örnek al, mücadelede temel hak ve özgürlükleri kısıtlayarak değil, bizim yaptığımız gibi hayatta tutarak gidebilirsin" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Dünyada terörle mücadeleyi en fazla yapan ülkenin Türkiye olduğunu, Türkiye'nin 30 yıllık tecrübesi bulunduğunu belirten Bozkır, şöyle konuştu:
 
"Şunu söylüyoruz, biz temel hak ve özgürlüklerimizi daha da geliştirdik. Avrupa'ya da diyoruz ki; sen bizi örnek al, bu mücadelede temel hak ve özgürlükleri kısıtlayarak değil, bizim yaptığımız gibi, mümkün olduğu kadar onları hayatta tutarak gidebilirsin. İdam cezasını geri getirme' diyoruz. Biz 30 bin insanımızı kaybettiğimiz ortamda idam cezasını kaldırdık, bütün kanunlarımızı değiştirdik, reformlar yaptık. Bu çözüm sürecini ortaya koymakla da terörle mücadelede önemli adım attık. Sen şimdi AB olarak, burada radikalizm varsa, İslamafobi varsa, bunun çözümünü bulmak için Türkiye ile işbirliği yapman lazım, Türkiye gibi bir ülkeyle sen bunu çözebilirsin. Bizi dışlayarak değil, bizi içinize alarak, birlikte hareket ederek, AB'nin Hristiyan kulübü olmadığını göstererek bunu yapabilirsin. Türkiye'nin bu konuda önemli tecrübeleri var. Bunları paylaşarak, bunun çözümünde önemli katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz."
 
Bozkır, yeni yıla girilen bugünlerde yaptığı ziyaretlerin önemine işaret ederek, "Perşembe günü Brüksel'e gidiyoruz, orada çok önemli görüşmelerimiz olacak. Davos'ta, Londra'da, Başbakanımız ve benim önemli görüşmelerimiz olacak. Hafta sonu Viyana'dayım, sonra İspanya'dayım. Türkiye'nin önemi bence çok daha fazla ortaya çıkmıştır" diye konuştu.  

aa


Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,473 µs