En Sıcak Konular

Davutoğlu: Aşkın ne zaman geleceği belli olmaz

13 Ocak 2015 13:13 tsi
Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Başbakan Davutoğlu, Paris'teki yürüyüşe katılan İsrail Başbakanı Netenyahu'ya "Bizim orada olmamız ne kadar doğalsa, ne kadar samimiyse, İsrail Başbakanı'nın orada olması o kadar anormal, o kadar gayrisamimidir." sözleriyle tepki gösterdi.

Davutoğlu, geçtiğimiz hafta açıkladığı Aile Paketi ile ilgili konuştu. Anne ve babaların çocukları için biriktireceği paraya devletin devlet yüzde 15 katkıda bulunacağını söyleyen Davutoğlu, "Çünkü aşkın ve muhabbetin ne zaman geleceği belli olmaz, geldi mi insanı çarpar." dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti grup toplantısında milletvekillerine gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları:

6 AYDA BİR TOPLANACAK

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu, YÖK, Genelkurmay, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, üniversitelerimizin bir masa etrafında oluştuğu bu kurul Salı günü aldığımız kararla 6 ayda bir toplanacak.

YÖK'E ZELİHA KOÇAK'IN ATANMASI

Zeliha Koçak’ı YÖK üyeliğine Bakanlar Kurulu kontenjanından atadık. Bu atama yeni Türkiye’nin sembolik bir anlamını da ortaya koydu. Biz insanların kıyafetleriyle değil, beyinlerindeki bilim anlayışıyla üniversitelerimizi ihya etme düşüncesindeyiz.

MİLLİ SAVAŞ UÇAĞINDA İLK PROTOTİP ÜRETİMİ 2023 YILINDA

Milli savaş uçağı ile ilgili olarak, bir proje olarak daha önce alınan karar çerçevesinde ön tasarım aşamasına yani kritik aşamaya geçilme kararı aldık. Yani şu andan itibaren Türk markalı savaş uçağı projemizin tasarım aşamasına geçilmiş bulunuyor. İnşallah 2023 yılında ilk prototip üretimini de gerçekleştirmeye kararlıyız.

BAHÇELİ'YE YANIT

Gerçek cumhuriyetçilik ancak ve ancak Türkiye’nin kendi milli sanayisini kurmakla mümkün olur. Bahçeli yine iddialarda bulundu. Kendi başbakan yardımcılığı döneminde, Türkiye bırakın kendi tankını uçağını, başka ülkelerden hibe edilecek silahların peşindeydi, tank modernizasyonu için İsrail’e muhtaçtı. Şimdi hiçbir namerdin önünde boyun eğmeyecek bir Türkiye var.

İSLAMIN TERÖRLE YAN YANA ANILMASINA İZİN VERMEYİZ

Terör nerede olursa olsun, kim tarafından yapılmış olursa olsun bizim için bir insanlık suçudur ve teröre karşı her yerde her zaman sesimizi yükseltmeye, dayanışma içinde olmaya devam edeceğiz. Terörün herhangi bir şekilde İslam'la veya herhangi bir dinle yanyana anılmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz.

KAMU YÖNETİMİ ŞEFFAFLIK REFORMU

Bugün Bakanlar Kurulu'nda ele alacağımız Kamu Yönetiminde Şeffaflık Reformu'nu yarın kamuoyumuzla paylaşma düşüncesindeyiz.

ÇALIŞAN KADINLARLA İLGİLİ DÜZENLEME

Tükenmeyen tek kaynak insan kaynağıdır. Her ülke dinamik nüfusuna göre dünya üzerinde söz sahibidir. ‘Aman doğum kontrolünü teşvik edelim, az nüfusla az gelişmişlikle kalalım. Bu eski Türkiye mantığıdır. Biz tam tersini söylüyoruz, nüfusumuz artsın, dinamik yapı olsun. Daha büyük milli gelir üzerinden milli geliri artıralım istiyoruz.

Çalışan kadınlarımızla ilgili çok ciddi düzenlemeler yaptık. Yarı zamanlı çalışma anlayışıyla, ilk çocuk için iki, ikinci çocuk için dört ay, üçüncü çocuk için altı ay yarı zamanlı olarak çalışacaklar. Aradaki fark devlet tarafından karşılanacak. Biz bu paketi açıkladığımızda, eleştirmeye hazır bekleyen çevreler, bu kadın istihdamını azaltmaz mı dediğinde, bu programı okumamış oldu. kadınlarımız, üç çocukta altı aya kadar olan bir süre, yarı zamanlı çalışıp tam ücret alacaklar. Kadınlarımız bu şekilde 16 haftalık izin sonrasında, kariyerimi mi seçsem annelik mi yapsam diye bir seçim yapmayacaklar.

ÇEYİZ HESABINA YÜZDE 15 KATKI

Annelikte vatan görevi gibi kutsal bir görevdir. Yine devrim mahiyetinde bir adımla çeyiz hesabı. Anne ve baba çocuk evlilik çağına gelinceye kadar biriktirdikleri miktar ne ise devlet yüzde 15 katkıda bulunacak. Çünkü aşkın ve muhabbetin ne zaman geleceği belli olmaz, geldi mi insanı çarpar. O anda anne ve babanın sıkıntıda kalmaması için, yüzde 15 katkıda bulunacağız.

ÖZGÜR FİLİSTİN

Birgün özgür Filistin'in başkentinde bu dünya liderleri yürüdüğünde işte dünyaya barış o zaman gelecek.

NETENYAHU'NUN ORADA OLMASI ANORMAL

Bazıları bizim İsrail Başbakanıyla niye orada (Paris yürüyüşü) bulunduğumuzu sorguluyorlar, bugün sabah Bahçeli'nin yaptığı gibi. Biz meydanı onlara bırakmayız, insanlık neredeyse biz orada olacağız. Bizim orada olmamız ne kadar doğalsa, ne kadar samimiyse, İsrail Başbakanı'nın orada olması o kadar anormal, o kadar gayrisamimidir. Bunu da dünyanın yüzüne haykırdırdık, haykırmaya devam edeceğiz.

AVRUPA'YA MESAJ

Avrupa’ya mesajımız şu dur; Biz Avrupalıyız, Avrupalı olmaya devam edeceğiz. Avrupa’nın meselesi bizim meselemizdir. İslam, Avrupa’nın asli unsurudur. Avrupa tarihi Osmanlı tarihi olmadan anlaşılamaz. Avrupa'da ırkçılar bunu bilmelidir.

ALGIYI BOZMAK İÇİN PARİS'E GİTTİK

Bu mesajımda Avrupa’daki Müslümanlara; garip değilsiniz, yalnız değilsiniz. Bu saldırıyı yapanlar kimlerin piyonlarıysa en büyük zararı Müslümanlara verdiler. Müslümanların bu saldırıyı sahiplendiği oyununu, algısını bozmak için Paris’e gittik

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,682 µs