En Sıcak Konular

Tutuklu eski Ak Partili vekile 6 yıl hapis istendi

13 Ocak 2015 12:58 tsi
Gözaltına alındığı sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren tweetler attığı iddia edilen eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

Hakkında yakalama kararı bulunduğu için gözaltına alındığı sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren tweetler attığı iddia edilen eski AK Parti Elazığ Milletvekili Feyzi İşbaşaran hakkında ''Cumhurbaşkanına alenen hakaret'' ve ''tehdit'' suçlarından 6 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Vedat Yiğit tarafından hazırlanan 4 sayfalık iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''müşteki'', eski milletvekili Fevzi İşbaşaran ise şüpheli sıfatıyla yer alıyor.

İddianamede, 7 Aralık 2014'te hakkında yakalama kararı bulunduğu için gözaltına alınan İşbaşaran'ın otelde gözaltına alındığı sırada, polis merkezinde ve mahkeme işleri için adliyeye intikal ettirileceği sırada Twitter hesabından Cumhurbaşkanına hakaret ve tehdit konulu mesajlar attığının bildirildiği kaydedildi.

Verilen talimat üzerine İşbaşaran'ın bu suçtan gözaltına alındığı ve suça konu tweetlerinin incelenmesi için mahkeme kararı ile cep telefonuna, ''iPad''ine el konulduğu ve imajının alındığı vurgulanan iddianamede, şüpheli Başaran'ın suça konu attığı 15 tweete yer verildi.

İddianamede, şüpheli İşbaşaran'nın tweetlerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilerek, söz konusu tweetlerin, şüphelinin el konulan iPad'inden atıldığının anlaşıldığı daha sonra silindiğin tespit edildiği kaydedildi.

İşbaşaran'ın ifadesine de yer verilen iddianamede, İşbaşaran'ın, bazı tweetleri kendisinin atmadığını, kopyala-yapıştır yapılarak paylaşılan tweetler olduğunu ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini beyan ettiği belirtildi. İşbaşaran ifadesinde, atmış olduğunu belirttiği suç unsuru olan tweetleri ise Adnan Oktar'a hitaben yazdığını söylediği kaydedilen iddianamede, şüphelinin savunmasının suçtan kurtulmak için verildiği anlaşıldığı ve bunun üzerine tutuklandığı vurgulandı.

İddianamede, "İşbaşaran'nın, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na ve eşini de kastederek Twitter hesabından yazmış olduğu yorum ve yazıların büyük bölümünde, Türk toplumu ve devletinin geleneklerine, devlet yapısına, toplumsal değerlerin bütününe aykırı nitelikteki ağır, galiz küfürler ve tehdit içerdiği ifade edildi.

Ayrıca şüpheli tarafından atılan tweetin bir kadına karşı, aynı zamanda anne olan kişiye yönelik saldırı ve insan onuruna aykırı bir anlam taşıdığı da kaydedildi.

İddianamede, şüpheli İşbaşaran hakkında ''Cumhurbaşkanına alenen hakaret'' ve tehdit'' suçlarından 1 yıl 8 aydan 6 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Hazırlanan iddianame, onay verilmesi için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sunuldu.

Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,956 µs