En Sıcak Konular

Metiner: Müslümanların tepki koymaları gerekiyor

13 Ocak 2015 11:16 tsi
Fransa'daki saldırıdan tüm müslümanları sorumlu tutan Murdoch'ın sözlerine tepki gösteren Mehmet Metiner, müslümanların Fox TV'ye karşı tavır koymaları gerektiğini belirtti.

24 TV'de Seda Selek'in sunduğu, Ahmet Kekeç, Ceren Kenar, Mehmet Metiner ve Halime Kökçe'nin konuk olduğu Siyaset 24 programında Fransa'daki terör saldırısı değerlendirildi.

Saldırı sonrası dünyaca ünlü medya patronu Rupert Murdoch'ın müslümanlara yönelik çirkin sözlerini hatırlatan Mehmet Metiner, Murdoch'a ait Fox TV'ye karşı müslümanların tepkilerini koyması gerektiğini söyledi.

Metiner konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Müslümanlar sorumludur" diyen bir zihniyet belirdi. Türkiye'de de Fox TV isminde bir televizyonu olan gavurca ismini telaffuz edemiyorum, cehaletime bağışlayın, aşağılık, ırkçı, faşist bir zihniyetin temsilcisi, bütün müslümanları sorumlu tutuyor Fransa'daki saldırıdan.

Nasıl ki, 1. Dünya Savaşı'nda Kudüs'te olanlarla ilgili Hristiyanları topyekün suçlamıyorsak, İsrail terör devletinin yapıp ettikleri bizi antisemitizme sürüklemiyorsa, bütün Yahudileri topyekün suçlamıyorsak, burada da "bütün müslümanlar" diye başlayan cümleleri hiç kimsenin kurmaması gerekiyor.

Ben burada, bir müslüman olarak asla özür dilemiyorum. Utanç da duymuyorum. Bunlar Fransa'da yetişen genç kuşaklar. Yani kendi vatandaşları. Kimse "Fransız vatandaşları" demiyor. Ama dinsel aidiyetler üzerinden hiç kimsenin benim dinimi sorgulamasına izin vermem.

FOX TV'YE TEPKİ KOYULMALI
 

Fox TV'ye karşı bu ülkenin bütün vatandaşlarının demokratik tepki koymaları gerektiğine inanıyorum. Bütün müslümanların; reklamverenlerinden tutun da izleyenlerine kadar Fox TV'ye tepki koymaya çağırıyorum herkesi.

Sabah.com.tr


Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs