En Sıcak Konular

Murdoch'la ilgili şok Fransa iddiası

13 Ocak 2015 09:22 tsi
Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, katıldığı programda "Paris saldırılarının arkasında Murdoch'ın rolü ne?" sorusunu gündeme getirdi.

A Haber'de Duygu Leloğlu’nun sunduğu ‘Yüzde Yüz Siyaset’ programında bu hafta Fransa’daki katliamlar, Paris yürüyüşü ve İslamofobinin körüklenmesi mercek altına alındı.
 
Emekli Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek, Prof. Dr. Hasan Köni, Gazeteciler Ekrem Kızıltaş, Murat Kelkitlioğlu ve Orhan Sali'nin katıldığı programda Türkiye'deki Fox TV'nin patronu Rubert Mardoch'ın Müslümanları hedef alan ırkçılık kokan çirkin tweeti de tartışıldı. Reşat Petek "Paris saldırılarının arkasında Murdoch'ın rolü ne?" sorusunu gündeme getirdi.

"MURDOCH'IN İSLAMOFOBİDEKİ YERİ"

Tepkilerin sosyal temelleri yerli yerine oturuyor mu? Batı'daki genel iradenin samimi olmadığı kanaatini taşıyorum. Terörün lanetlenmesi bir taraftan, provoke eden medya gücünün Müslümanları tahrik edecek eylemlere girişmesi önemli. "Dergiye saldırı oldu, teröristin Müslümanı Hristiyanı olmaz tabirinden bile rahatsız oluyorlar. Gerçekten Türkiye'deki Danıştay saldırısında olduğu gibi yani o saldırı Türkiye'ye nasıl tanıtılmıştı? "Allahuekber dedi, İşte İslami terörist şeklinde" algı için hemen girişime başlatılmıştı. Murdoch'ın tweeti bireysel bir tweet olsa zaten şu anda üzerinde durmamıza gerek yok. Tüm dünyada etkisi olan bir medya patronu. Bu durumda şunu da düşünmek lazım. Acaba bu terör saldırılarını arkasında Murdoch'ın rolü ne kadar var? Murdoch'ın emrindeki medyada yazıp çizenler İslam karşıtlığının, ötekileştirmede ne kadar rolü var? BBC'nin yayını tahrik edici. Esad destekçiliğiyle yorumlanması bunlar tesadüf değil. Patronların rolü azımsanamayacak kadar önemli. Terör saldırılarında amaçlanan Murdoch'ın ağzından mı mesaj dünyaya veriliyor? "Ne kadar Cumhuriyet yürüyüşleri yaparsak yapalım, asıl maksadımız Batı dünyasında İslam karşıtlığını yeniden alevlendirmek" gibi bir çıkış olarak yorumluyorum.

"NETANYAHU SOKAĞA ÇIKAMAYACAK"

 Prof. Dr. Hasan Köni ise programda Paris yürüyüşüne davetsiz katılan İsrail Cumhurbaşkanı Netanyahu ile ilgili çarpıcı bir detay paylaştı: İsrail'in en çok korktuğu konu Nisan ayında Filistin, Uluslar arası Ceza Mahkemesi'nin üyesi oluyor. Bu alanlarda suç işleyen yöneticilerin mahkemeye gitmesi. Bu onları kilitler. Uluslar arası alanda sokağa çıkamazlar. Görüldükleri yerde tutuklanırlar. Bundan sonra herhangi bir ülke dava açtığı anda Netanyahu Paris'e gidemeyecek. ABD tekrar vetosunu kullanacaktır. Ama devamlı tehdit altında.

stargazete.com



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,580 µs