En Sıcak Konular

Pentagon’un gizli katliamı

13 Ocak 2015 08:44 tsi
Pentagon’un gizli katliamı ABD’nin Suriye’nin Türkiye sınırına yakın Al Bab kasabasındaki El Saraya isimli IŞİD hapishanesine 28 Aralık’ta düzenlediği hava saldırısında 61 sivilin öldüğü ortaya çıktı.

Bombardımanı doğrulayan CENTCOM, 13 militanın da öldürüldüğü saldırıyı yüksek sivil kayıplar nedeniyle kayıtlara geçirmedi.

ABD’nin, Suriye’nin el Bab kasabasında IŞİD militanlarına bombalı saldırı düzenlediği 28 Aralık’ta 61 sivili öldürdüğü belirlendi. Görgü şahitlerine ve sivil insan hakları örgütlerine göre Suriye’nin Türkiye sınırına yakın 150 bin nüfuslu el Bab ilçesinde IŞİD’in elindeki el Saraya adlı kamu binasına yapılan hava saldırısında en az 61 sivil hayatını kaybetti. Yüksek sivil kayıplar nedeniyle ABD’nin saldırıyı kayıtlara geçirmediği de öğrenildi. ABD Merkez Komutanlığı’ndan Albay Patrick S. Ryder, 28 Aralık’taki saldırıyı doğrulayarak “koalisyon uçaklarının el Bab’da IŞİD karargahını vurarak imha ettiğini” belirtti.
 
80 CESET ÇIKARILDI
 
Sivil can kaybı olduğuna dair hiçbir gösterge olmadığını iddia eden Ryder, saldırının kayıtlara geçmeyişini idari bir hata olarak niteledi. Pentagon sözcüsü John Kirby de  “sivillerin öldüğüne dair birkaç iddiayı” incelediklerini kabul etti. McClatchy haber sitesine göre El Bab’taki kaynaklar da saldırıda 61 mahkum ve 13 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü belirtti. Suriye İnsan Hakları Network’ünün tahminlerine göre ise 25’i IŞİD mensubu gardiyan, 55’i sivil ve diğer muhalif gruplardan tutuklular olmak üzere toplam 80 kişi hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Network’ünden Huda el Ali, “elimizdeki bilgilere göre enkazdan 80 ceset çıkarıldı. Bunların 25’i IŞİD mensubuydu. Geri kalanı mahkumdu” dedi.
 
RASTGELE BOMBALIYOR
 
İsminin açıklanmasını istemediği için Ebu Rebi olarak anılmayı isteyen bir görgü şahidi de mahkumlardan 35’inin IŞİD’in sigara içme yasağını delmek, kot pantolon giymek, öğle namazına geç gelmek gibi kanunlarını çiğnemekten içeride olduğunu belirtti. Öte yandan Suriye İnsan Hakları Network’ü 23-28 Aralık tarihleri arasında koalisyon saldırılarında İdlib’de 15, Deyre el-zor’da 23, Rakka’da 2 olmak üzere en az 40 sivilin öldürüldüğünü belgelediğini de açıkladı. Muhalif komutanlar ise sivil kayıpların önlenmesi için istihbarat paylaşacabileceklerini ancak Amerikalı yetkililerin kendileriyle işbirliği yapmaktan kaçındıklarını ve rastgele bombardıman yaptıklarını kaydetti.

Batı’nın çocuğu

Fransa’nın eski başbakanlarından Dominique De Villepin, terör noktalarının çoğalmasından Batılı ülkelerin dış politikasını sorumlu tutarak IŞİD’i küstah ve kibirli Batı politikasının biçimsiz çocuğu diyerek andı. Fransız DMF TV’ye konuşan Villepin, ABD Başkanı Obama’nın başını çektiği  IŞİD’e karşı koalisyonun, gülünç ve tehlikeli olduğunu kaydetti.  De Villepin, “ 2001 yılında bir ‘terör’ noktası vardı. Afganistan’a girildi, 13 yıl geçti ve bizim tutarsız politikalarımız yüzünden şimdi Irak, Libya, Afganistan, Mali ve diğer yerlerle birlikte 15 ‘terör’ noktası var.” dedi.

ABD’nin korku ve panik aracı

Irak Meclisi'nde Şii lider Mukteda es-Sadr’a bağlı Ahrar Grubu Sözcüsü Hüseyin el-Awwad, “ABD yönetiminin, IŞİD’i doğurduğunu, büyüttüğünü ve insanlara karşı korku ve panik aracı olarak kullandığını” belirtti. “ Awwad,  ABD savaş uçaklarının, Irak’taki ŞİD militanlarına defalarca silah ve mühimmat desteğinde bulunduğunu iddia etti. Awwad, “Bu yardımlar, ‘yanlışlıkla oldu’ gerekçesiyle yapılıyor. ABD, IŞİD’e destek verdi ama örgüt isyan etti" dedi.

Yeni Şafak
 

Bu haber 1,168 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,166 µs