En Sıcak Konular

Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı

12 Ocak 2015 15:54 tsi
Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Hrant Dink davasıyla ilgili sürpriz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yılan hikayesine dönen davanın bugünkü duruşmasında ilk sayılacak kararlar alındı.

Hrant Dink soruşturmasında polis memurları Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İki polis hakkında çıkartılan yakalama kararı, soruşturma kapsamında ilk niteliğinde.Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik yürütülen soruşturmada savcılığın itirazı üzerine dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü Amiri Özkan Mumcu ile polis memuru Muhittin Zenit hakkında yakalama kararı çıktı. Mumcu ve Zenit, soruşturma kapsamında tutuklanacak ilk isimler olacak.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu 26 Aralık 2014 tarihinde ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermişlerdi.

Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü’ye ifade veren iki isim, “ihmali davranışla ölüme sebebiyet verme" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. İstanbul Nöbetçi 5’inci Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan tarafından ifadeleri alınan Zenit ve Mumcu haklarında ‘yurt dışına çıkış yasağı’ konularak serbest bırakılmıştı.

Savcı Kökçü mahkemenin kararına itiraz etti. İtirazı değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimi Fevzi Keleş Keleş, cinayette ihmalleri olduğu gerekçesiyle iki şüpheli hakkında da yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Bu karar kapsamında Muhittin Zenit ve Özkan Mumcu yakalandıklarında tutuklanarak cezaevine gönderilecek. Soruşturma kapsamında ilk kez kamu görevlileri tutuklanmış olacak.

Hakim Keleş’in kararında, Muhittin Zenit’in, cinayet davası sanıklarından Erhan Tuncel’le telefon görüşmeleri olduğu belirtilen kararda, Zenit’in cinayetten haberi olduğu ifade edildi.

Şüphelilerin, İstanbul ve Ankara’ya gönderdikleri istihbarat raporlarında farklı ifadeler kullandığı, İstanbul’a gönderilen raporda "ses getirici bir eylem”den bahsettiği, Ankara’ya gönderilen raporda ise “Hrant Dink’in öldürüleceği” bilgisi olduğu öğrenildi.



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,040 µs