En Sıcak Konular

Geert Wilders: Saldırıların tek sorumlusu İslam

12 Ocak 2015 14:26 tsi
Hollandalı aşırı sağcı siyasetçi, Paris'teki saldırıların tek sorumlusunun İslam olduğunu iddia etti ve Müslümanların Avrupa'ya alınmamasını istedi

Hollanda'daki İslam karşıtı ırkçı lider Özgürlük Partisi (PVV) başkanı Geert Wilders, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan ve 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırının sorumlusunun 'İslam dini olduğunu' söyledi.

Radikal'in haberine göre El Kaide'nin ölüm listesinde bulunduğu öne sürülen, Hollanda'daki aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, Fransa'da Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırının sorumlusunun "İslam dini olduğunu" öne sürdü ve "Korkmuyorum desem yalan olur" dedi. Parool gazetesine konuşan Wilders, Paris'teki saldırının ardından sabaha kadar uyumadığını söyledi, "Bir gün olacağını biliyordum ama yine de ürküyorsun" diye konuştu.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, PVV lideri, Paris saldırısından hemen sonra "bu bir savaştır" açıklamasını yapmıştı. Meclisin acilen toplanmasını isteyen Wilders, silahlı gruplara karşı daha katı önlemler getirilmesini önermişti. Aşırı sağcı lider, Suriye'den dönen onlarca savaşçının Hollanda ve diğer Avrupa ülkelerinde rahatça dolaşabildiğini söylüyor. Bunun normal olmadığını savunuyor. Suriye'den dönenlerin derhal hapse atılmasını isteyen Wilders, bunun için yargı kararına gerek duyulmaması gerektiğine inanıyor.


'MÜSLÜMAN GÖÇMENLERE KAPIYI KAPATALIM'

Wilders, "Çoğunluğun güvenliği, birkaç kişinin hakkından daha önemli. Eğer bir şeyler yapmazsak aynı saldırılar Hollanda'da olacak" dedi. PVV lideri, Müslüman ülkelerden gelen göçmenlere sınırların kapatılmasını istiyor. Ülke içindeki radikal unsurların da sınır dışı edilmesini savunan Wilders, bundan sonraki adımın Schengen anlaşmasından çıkarak, Hollanda'nın kendi sınırlarını kontrol etmesi olduğunu söylüyor.

Geert Wilders, Hollanda'nın kendi güvenliği tehlikedeyken Mali'ye asker göndermesini de eleştiriyor. Askerlerin, Hollanda'daki istasyonları, alış veriş merkezlerini koruması gerektiğini savunuyor. Wilders, "Silahlı gruplar bize savaş açtı ve içimizde serbestçe dolaşıyorlar. Biz hiçbir şey yapmıyoruz. Bizimle dalga geçiyorlar" görüşünü dile getiriyor.


'TEK SORUMLUSU İSLAM'

Wilders'e göre, olayların tek sorumlusu "İslam." İslam'ın Hollanda'ya ait olmadığını savunan aşırı sağcı lider, "Bütün Müslümanların terörist olduğunu iddia etmiyorum ama yaşanan bir çok şey bununla bağlantılı" diyor. Wilders, Hollanda'daki Camiler Birliği açıklaması dışında Müslümanların Paris saldırısına karşı önemli bir tepki göstermediğini söylüyor. Wilders, Partisi tarafından "Hollanda'daki camilerin kapatılması" önerisi ile bazı PVV üyelerinin sosyal medya üzerinde camilere saldırı konusunda örgütlendiği haberlerine de değiniyor.


'İSLAM KARŞITI DEVRİM GELİYOR'

Wilders, Fransa, Almanya ve İngiltere’de İslam karşıtı hareketlerin hızla güç kazandığını söylüyor. Paris saldırısı ile “İslam karşıtı devrimin başladığını” öne süren Wilders, “İslam karşıtı devrim geliyor. Cin şişeden çıktı. Geri dönüş yok” diyor. İslam ve yabancı karşıtı söylemleriyle sıkça gündeme gelen Wilders, “ayrımcılık” suçlamasıyla karşı karşıya. Lahey Savcılığı, Hollanda’nın "Faslılardan arındırılması" yönündeki “daha az Faslı” söylemi nedeniyle Wilders hakkında dava açmaya hazırlanıyor. Savcılık, soruşturma sonunda Wilders’in Faslılarla ilgili sözlerinin “ayrımcılık” içerdiğine karar verdi. Bu yıl içinde başlaması beklenen dava sonunda Wilders ceza alırsa, siyasi yaşamı tehlikeye girecek.



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,250 µs