En Sıcak Konular

''Almanya'da teröre karşı daha sert önlemler alınacak''

12 Ocak 2015 13:38 tsi
Almanya Adalet Bakanı Maas, terörle mücadele için yeni yasa tasarısı hazırladıklarını belirtirken, ocak ayında sunulacak tasarının teröristlere karşı daha sert önlemler içerdiğini söyledi.

Maas, Bild gazetesine yaptığı açıklamada, ocak ayında sunmayı planladıkları tasarının teröristlere karşı daha sert önlem içerdiğini söyledi.
 
Heiko Maas, "Terör örgütüne maddi destekte bulunmak suç olacak ve aşırı İslamcıların savaş bölgesine gitmeleri daha ağır cezalandırılacak" dedi.
 
Tasarıyı, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle yakın koordinasyon içinde hazırladıklarını belirten Maas, "Hepimiz hemfikiriz: Ülkemizi mümkün olduğu kadar güvenli hale getirmek görevimiz ancak hiçbir zaman tam güvenlik olmaz. Hepimiz nedensiz olarak izlemeye alınsak bile bu değişmez" ifadesini kullandı.
 
Paris'teki saldırıdan sonra kişisel verilerin depolanması konusunun yeniden tartışılmasıyla ilgili Maas, "Böyle bir depolama temel haklara aykırı. Avrupa Adalet Divanı bu konuda net karar vermişti. Paris'teki korkunç saldırılardan sonra bunu yeniden tartışmaya ne gerek var" diye konuştu.
 
Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin, bugün Dresden'de yapacağı gösteride, Paris'te yaşananları kendi çıkarı için kullanmaya çalışacağına işaret eden Maas, "Bu yürüyüşü organize edenlerde biraz ahlak olsaydı eylemi iptal ederlerdi" dedi.
 
Bakan Maas, Müslüman derneklerin her fırsatta demokrasi ve Batı'nın değerlerine sahip çıkmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

aa


Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,461 µs