En Sıcak Konular

Şiddetli rüzgarlardan uçaklar İstanbul'a inemedi

12 Ocak 2015 13:03 tsi
Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen 14 uçak, Atatürk Havalimanı ile Ankara ve Antalya'ya yönlendirildi. Yurdun diğer bölgelerinde ise kar yağışı nedeniyle yüzlerce köyün yolu kapalı

İstanbul'da etkili olan şiddetli rüzgar nedeniyle 14 uçak, Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemedi.

Kent genelinde sabah saatlerinde başlayan rüzgar ve yağmur, uçak seferlerini aksattı.  

Şiddetli rüzgar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı'na inemeyen 14 uçak, Atatürk Havalimanı ile Ankara ve Antalya'ya yönlendirildi.

DOĞU ŞİDDETİ SOĞUKLAR

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum, Van, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş ve Kars'ta 158 köy ve mahalle yolu kapalı bulunuyor.

Bölgede bir haftadan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi, özellikle yüksek kesimlerdeki yerleşimlerde hayatı durma noktasına getirdi.

Yolu kar nedeniyle kapanan köylerde adeta "kar hapsi" yaşayan vatandaşlar günlük yaşantılarına devam ederken, büyükşehir belediyeleri ve il özel idareleri de vatandaşların mağduriyetini gidermek için geceli gündüzlü yol açma çalışması yürütüyor.

Karla mücadele ekiplerinin yürüttüğü çalışma sonucu bir hafta içerisinde yüzlerce mahalle ve köy yolu kardan temizlenirken, özellikle şiddetli rüzgarın etkisiyle sürekli kapanan yolların açılması için de çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Dünden bu yana yapılan çalışmayla 938 köy yolunu ulaşıma açan ekipler, halen kapalı olan Erzurum'da 49, Van'da 36 mahalle ile Iğdır'da 33, Bitlis'te 16, Ağrı'da 12, Muş'ta 10 ve Kars'ta 2 köy yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, kar yağışı ve tipinin etkisini yitirdiği bölgelerde yol açma çalışmalarına devam edildiğini belirterek, yeni bir yağış ve fırtına olmaması durumunda birkaç gün içerisinde tüm köylerle irtibat sağlanacağını ifade etti.

YAĞIŞ VE TİPİ

Sivas ve Tunceli"de kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar sürüyor.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, merkez ilçede 19, Divriği'de 25, Gürün'de 11, Hafik'te 1, İmranlı'da 34, Kangal'da 20, Koyulhisar'da 1, Suşehri'nde 4, Şarkışla'da 3, Ulaş'ta 3, Yıldızeli'nde 11 ve Zara'da 22 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapalı 154 köy yolunda karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

TUNCELİ'DE KÖY YOLLARI KAPALI

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nafiz Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta ilimiz genelinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle birçok köy ve mezramızın yolu ulaşıma kapanmıştı. Bugün itibarıyla merkezde 16, ilçelerden Çemişgezek'te 7, Hozat’ta 4, Mazgirt’te 13, Nazımiye'de 5, Ovacık'ta 43, Pertek'te 5 ve Pülümür'de 18 olmak üzere 111 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor” dedi.

Yıldırım, 8 ekibinin köy yollarında karla mücadele çalışmasını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

MAHSUR KALAN ÇOBANLARA HELİKOPTERLE YEMEK YARDIMI

Rize'nin Güneysu ilçesinde 5 gündür yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan çobanlara yakacak ve gıda yardımı yapıldı.

İlçenin Ballıdere köyü yakınlarında 180 küçükbaş hayvan ile mahsur kalan çobanlar Hasan Güney ve Furkan Güney, etkili kar yağışı nedeniyle yetkililerden yardım istemişti.

Dün kurtarma ekipleri çobanlara ulaşamayınca Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığından askeri helikopter istenmiş, askeri helikopter ekibi çobanlar Hasan ve Furkan Güney'i alıp Haydar ve Metin Güney'i sürünün yanına bırakmak için İl Afet ve Acil Durum Müdürü Şakir Kurk ile Rize Limanı'ndan havalanmış ancak teknik nedenden dolayı dönmek zorunda kalmıştı.

Bu sabah Samsun'dan havalanan Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığına ait askeri helikopter, Rize Limanı'na indi. Helikoptere burada Haydar Güney alınarak bölgede keşif uçuşu yapıldı.

Rize Limanı'na dönen askeri helikopter personeli, sürünün bulunduğu alanın dik yamaç olması nedeniyle çobanlarının değişiminin yapılamayacağını bildirdi. Bunun üzerine mahsur kalan çobanlara havadan yakacak ve gıda yardımı yapılması kararlaştırıldı.

Helikopter ekibi, yeniden bölgede giderek çobanlara havadan gıda ve yakacak yardımı yaptıktan sonra Samsun'a döndü.

Öte yandan aynı bölgede iki çobanın daha 220 küçükbaş hayvan ile kar yağışı nedeniyle mahsur kaldığı ancak gıda ve yakacak sıkıntılarının bulunmadığı, küçükbaş hayvanların sığınaklı yerde olduğu öğrenildi.



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,672 µs