En Sıcak Konular

Paralel yapıdan MİT’e ‘Kravat Kamera’ tuzağı

12 Ocak 2015 09:33 tsi
Paralel yapıdan MİT’e ‘Kravat Kamera’ tuzağı 6 yıl İstihbarat Daire başkanlığı görevini yapan Uzun, paralel yapının kurduğu kumpaslara MİT’i nasıl bulaştırdığına şahit olduğunu aktardı.

İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun, paralel yapının MİT’i hedef seçtiğini ve bu amaçla kaydettikleri kumpas görüntülerini teşkilata yollayarak onların arşivinde bulundurduğunu ve daha sonra bunun “Belgeler MİT’ten çıktı” şeklinde lanse edildiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire eski Başkanı Sabri Uzun “İN Baykal kaseti, Dink cinayeti ve diğer komplolar” adlı kitabında paralel yapının kumpaslarını bir bir deşifre etti. 6 yıl İstihbarat Daire başkanlığı görevini yapan Uzun, paralel yapının kurduğu kumpaslara MİT’i nasıl bulaştırdığına şahit olduğunu da aktardı.

Dosyalar MİT’e nasıl gitti?

2001 yılında İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Şube Müdürlüğünde sorgulanan Tuncay Güney’in görüntülerinin, 6 adet CD şeklinde MİT’e kim tarafından gönderildiği anlaşılmayacak şekilde gönderildiğini anımsatan Uzun, “CD olarak veya kağıt üzerinde bir Ergenekon şeması da aynı şekilde MİT’e yollanmıştı. 14 Haziran 2001’de bu şema bana gösterilerek operasyon yapmamı isteyenler şimdi MİT’i kullanıyorlardı. Tuncay Güney’in sorgusu için görevlendirilen İstihbarat Şube Başkomiseri H.Y., sorguda ‘klasör kamera’ ile sorguya girmişti. Bir  yöntem de ‘kravat kamera’ sistemidir.  Görüntüler A.D.’nin kravatına takılan ‘kamera’ tarafından çekilip, S.G.’nin önünde bulunan ‘klasör kamera’daki kayıt cihazına aktarılmıştı. İşte MİT’e yollanan CD İstihbarat şubeden sorguya gönderilen polis tarafından kaydedilmişti” dedi.

Güney kasetleri nerede?

Uzun, Cemaatin onayı ve talebi olmadan dosyanın MİT’e gönderilemeyeceğinin belirterek şöyle devam etti: “ İstanbul Emniyetinde yapılan Tuncay Güney’in sorgusu için emniyet ‘bizde kayıt yok’ diyor. Ancak MİT’ten gönderilen 6 adet CD ve ihbar mektubu dava dosyasına delil olarak konuldu. Emniyette yapılan sorgunun kaydı neden emniyette olamaz? Bu MİT’e yapılan oyunu gözler önüne seriyor. Bu komployu yapan polisler A.D ve S.G daha sonra ‘imam’ rütbesine terfi ettiler.”

Star

Bu haber 1,022 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,965 µs