En Sıcak Konular

Tehdit düğümünü özel kalem çözecek

12 Ocak 2015 09:02 tsi
Tehdit düğümünü özel kalem çözecek
Nazlı İnönü, Mustafa Sarıgül ile eşi arasındaki tehdit içerikli görüşmelerin Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürünün telefonundan yapıldığını anlattı. Müdürün telefon kayıtları incelenecek.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün eski Başkan Mustafa Sarıgül tarafından tehdit edilmesi ile ilgili soruşturma kapsamında Nazlı İnönü'nün verdiği ifadeler doğrultusunda, Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürünün telefonunun HTS kayıtları incelenecek.

Eşinin belediyede yaptığı bazı müdürlerin görev değişiklikleri ardından Mustafa Sarıgül'ün kendilerini hedef almaya başladığını kaydeden Nazlı İnönü, New York'ta 750 bin dolara mafyadan adam tuttuğunu söyleyince Hayri İnönü'nün hemen ABD'ye gidip çocuklarını bilgilendirdiğini kaydetti. Nazlı İnönü, kendisinin de kaçırılmakla tehdit edildiğini, bu sebeple bir gece eve gidemediğini başka yerde yatmak zorunda kaldığını dile getirdi. Nazlı İnönü, 4 Kasım Salı günü Ankara'ya giden eşinin, daha önce telefonlarına çıkmadığı Mustafa Sarıgül tarafından o sırada yanında bulunduğu Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürünün telefonu vasıtasıyla arandığını anlattı. İnönü, Sarıgül'ün bu görüşmede eşine ağza alınmayacak küfürler ettiğini kaydetti. Nazlı İnönü, görüşmenin telefon kayıtlarından doğrulanabileceğini de söyledi.

Nazlı İnönü'nün verdiği bilgiler eşi Hayri İnönü tarafından da doğrulanınca savcılık Mustafa Sarıgül'ün söz konusu görüşmeyi gerçekleştirip gerçekleştirmediğini HTS kayıtlarından inceleme kararı aldı. Telefon trafiğini Kılıçdaroğlu'nun özel kalem müdürünün HTS kayıtları aydınlatacak. Müdür ile Sarıgül arasında 4 Kasım günü grup toplantısı öncesinde bir telefon trafiği olduysa İnönü'nün iddialarının doğru olduğu değerlendirilecek. Savcılık gerekirse özel kalem müdürünü de ifadeye çağıracak.

Hayri İnönü savcılık ifadesinde şunları söylemişti: "4 Kasım Salı günü Ankara'ya gidip CHP'nin grup toplantısına katıldım. Toplantı öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüm. CHP Milletvekili Aydın Ayaydın'ın aracılık etmesiyle 5 Kasım gecesi Mustafa Sarıgül'ün gönderdiği arabaya binip Sarıgül'le Angora Evleri'ndeki evinde buluştuk. Sarıgül 'Bana çok pahalıya mal oldunuz. 750 bin dolara New York'ta kiralık mafya tuttum. Senin, eşinin, çocuklarının ve yakınlarının kemiklerini kimse bulamayacak' dedikten sonra çocuklarımın Detroit'teki işyerlerinin adreslerini gösterdi. Çok korktum. Sarıgül, eline kâğıt kalem aldı. 'Şişli Kaymakamlığı'na hitaben rahatsızlığım sebebiyle yarın itibariyle istifa ediyorum, diye yazıp imzalayacaksın' dedi. Ben de '27 Aralık'ta oğlum evleniyor. Hiç olmazsa nikâhını kıydıktan sonra istifa etmiş olayım' dedim. Kabul etti. Söylediklerini yazıp 5 Ocak itibariyle istifa ettiğimi yazıp imzaladım. Belediyede görev değişiklikleri yaptıktan sonra CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'le beraber kasım ayı ortasında Mustafa Sarıgül'le İstinye Park'ta buluştuk. O toplantıda benden belediyede 15 gün hiçbir değişiklik yapmamam istendi. Kabul ettim. Bunun üzerine Özkes, Ankara'da Sarıgül'e verdiğim istifa mektubunu cebinden çıkarıp yırttı ve yaktı."

Sabah



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs