En Sıcak Konular

AB'den yeni terör önlemleri geliyor

12 Ocak 2015 08:07 tsi
AB'den yeni terör önlemleri geliyor Paris'te dün terörle mücadele konusunda uluslararası bir konferans düzenlendi. Yabancı teröristlere yönelik sert tedbirler kapıda.

Fransa'nın başkenti Paris'teki saldırıların yankıları sürüyor. Çarşamba günü mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yönelik düzenlenen katliam ile başlayan kriz, cuma günü kısmen son buldu. Dergide 12 kişiyi öldüren ve cuma günü bir matbaada bir kişiyi rehin alan Şerif ve Said Kuaçi kardeşler, öldürülmüştü. Rehine Michel Catelano ise sağ kurtarıldı. Perşembe günü bir kadın polisi öldüren Amedy Coulibaly cuma günü, Yahudilere ait bir markette çok sayıda kişiyi rehin almıştı. 4 rehineyi öldüren Coulibaly de güvenlik ekiplerince öldürülmüştü. Paris katliamlarının ardından gözler Avrupa Birliği'ne (AB) çevrildi. Yapılan yorumlara göre önümüzdeki günlerde AB içerisinde terörle mücadele kapsamında çok ciddi yeni tedbirler alınacak.

ABD'DE ZİRVE OLACAK

Paris dün büyük yürüyüşün yanı sıra terörle mücadele konusunda uluslararası bir konferansa da ev sahipliği yaptı. Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve'ün çağrısı ile düzenlenen toplantıya, terörden en fazla etkilenen 11 AB ülkesinin ilgili bakanları ile birlikte ABD Adalet Bakanı Eric Holder katıldı. Cazeneuve, AB'nin mevcut yasalarının terörle mücadelede yeterli olmadığını söyledi. Toplantıda terörle mücadelede alınacak yeni önlemlerin masaya yatırıldığını belirten Fransız bakan, terörle mücadele konusunda uluslararası işbirliği ve dayanışmanın artırılması konusunda görüş birliğine varıldığını kaydetti. Cazeneuve, Schengen anlaşmasının güçlendirilmesi konusunda bir çalışma başlatılmasının ve internet şirketlerinin de teröristlerin takibi konusunda hükümetlerle işbirliği yapmasının gerekli olduğunu ifade etti. İtalya Başbakanı Matteo Renzi de AB içerisinde ortak bir istihbarat servisinin kurulması için çağrı yapmıştı. Belçika İçişleri Bakanı Jan Jambon ise AB'nin yabancı teröristlere yönelik ortak bir "arananlar listesi" oluşturması gerektiğini söyledi. 18 Ocak'ta da ABD'de terörle mücadele konusunda uluslararası bir konferans düzenlenecek.

Sabah



Bu haber 745 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs