En Sıcak Konular

İstanbul trafiğinde son durum

6 Ocak 2015 16:46 tsi
İstanbul'da gece yarısından sonra başlayan kar yağışı gündüz de devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ye bağlı kar küreme araçları, kar yağışı sebebiyle yol kenarlarında hazır bekletiliyor. D-100 karayolu ve Boğaziçi Köprüsü'nde ise bir yoğunluk yaşanmıyor. Boğaziçi Köprüsü'ndeki bakım-onarım çalışmalarının ise devam ettiği görüldü. Yetkililerin uyarılarını dikkate alan vatandaşlar trafiğe çıkmadığı görüldü.

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM TIKLA

Meteoroloji Mühendisleri Odası 2. Başkanı Ahmet Köse, İstanbul'da Üsküdar, Kısıklı ve Çamlıca Tepesi'nde kar yağışının devam ettiğini, Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de yağışın başladığını söyledi.

Köse, kentte soğuk havanın dün itibarıyla etkili olduğunu, kar yağışının Anadolu Yakası'nda Pendik, Sultanbeyli, Şile, Beykoz ve köylerinde, Avrupa Yakası'nda Arnavutköy, Hadımköy, Büyükçekmece ve Sarıyer'de etkisini gösterdiğini ifade etti.

Bugün öğle ile akşam saatleri arasında İstanbul'un büyük bölümünde kar yağışının etkili olacağını vurgulayan Köse, şunları kaydetti:

"Yağıştan, Silivri'nin batısında kalan kesim ve Trakya kesimi etkilenmeyecek. Kar, Büyükçekmece ve doğusunda kalan kısımda görülecek. Hava çok soğuk olduğu için düşen her damla kar olacak. Yağışın bugün öğle ve akşam saatleri arasında olmasını bekliyoruz. Zaten şu an Üsküdar'da, Kısıklı'da, Çamlıca Tepesi'nde kar yağışı devam ediyor. Şile, Ağva, Tuzla, Orhanlı, Hadımköy, Beylikdüzü ve Başakşehir'de de başladı. Anadolu Yakası'nın Pendik Sultanbeyli, Şile ve Beykoz'un köylerinde 3-8 santimetre, Avrupa'da Arnavutköy, Hadımköy ve Büyükçekmece'de 3 santimetre, Sarıyer'de de 2 santimetre kar örtüsü var. Şehrin merkezindeki insanlarımız öğleden sonra kara kavuşacak."

Öte yandan, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde kentin belli kesimlerinde başlayan kar yağışı, öğleden sonra etkisini artıracak.

Şehrin büyük bölümünü etkileyecek yağışın, kuvvetli poyrazla birlikte tipi şeklinde görülebileceği vurgulanırken, sıcaklığın da 3 derece civarında olacağı aktarıldı.

Ayrıca, kuvvetli poyraz nedeniyle buzlanmanın yaşanabileceğine işaret edilerek, sürücülerin dikkatli olması istendi.

AKOM 614 KAMERAYLA ŞEHRİ İZLİYOR

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının bugün İstanbul'un kuzeyi ile Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri, dün gece 2 bin 350 personel, bin 28 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yaptı.

Büyükşehir Belediyesi'nce oluşturulan "Köy Timleri" ise kar küreme çalışması yapacak. Muhtarların kontrolünde bulunan kürüme aparatlı traktörler, köy yollarının açık tutulmasında kullanılacak.

Son 24 saatte, bin 984 ton tuz ve 72 ton solüsyon kullanılırken, soğuk hava nedeniyle 21'i kadın 427 evsiz de Zeytinburnu Spor Tesisleri'nde misafir edildi.

Evsizlerin 24 saat boyunca kahvaltı, sıcak yemek, çay, çorba, su ve her türlü ihtiyacı Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Lojistik Destek Merkezi tarafından karşılanıyor.

Vatandaşlara iskelelerde, hastanelerin acil servislerinde, mobil büfelerde kumanya, çorba ve çay dağıtımı yapılıyor.

Kar bulutları Anadolu Yakası'nda

Meteoroloji verilerine göre, kar yağışının bugün şehrin kuzeyi ile Anadolu Yakası'nda daha etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bu arada, AKOM'dan 614 kamerayla şehir izleniyor. Kameralar, ana arterleri, önemli kavşakları, meydanları, TEM ve D-100 karayolunu gösteriyor.

Şehri izleyen kameralardan Bahçeşehir, Avcılar, Sultanbeyli ve Pendik tarafında kar yağışının etkili olduğu görülüyor. Hava radarına göre kentin üzerindeki kar bulutları daha çok Anadolu Yakası'nda görülüyor.

AKOM'da bulunan basın mensupları da Medya Gözlem Odası'ndaki ekranlardan kentteki durumu izleyebiliyor.

İSTANBUL'DA KAR TATİLİ

İstanbul Valiliği kar yağışına karşı önceki yılların aksine erken hareket ederek dün akşam okulları tatil etti.

Valilik açıklamasında bugün öğleden itibaren kar yağışının etkisinin artmasının beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

“Kar yağışının araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul’un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.”

(AJANSLAR)

Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,352 µs