En Sıcak Konular

Türkiye genelinde okullara kar tatili

6 Ocak 2015 16:14 tsi
Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen dondurucu havanın etkisi altına giren Türkiye genelinde kar yağışı ve don etkili oldu. Seferler iptal oldu. Denizli'de okullar yarın da tatil edildi. İşte il il yurtta son durum ve tüm gelişmeler...

Türkiye, Balkanlar ile Karadeniz üzerinden beklenen, günlerdir uyarısı yapılan ‘dondurucu’ havanın etkisine girdi. Birçok bölgede ve kentte hava sıcaklıkları sıfırın altına düştü, yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.


YALOVA'DA DA OKULLAR YARIN TATİL

Yalova Valiliği il genelinde tüm okulları 7.1.2015 Çarşamba günü tatil etti. Beklenen yoğun kar ve soğuk hava dalgası devam ettiği taktirde Yalova Valiliği bir günlük kar tatilini uzatacak.

DENİZLİ'DE OKULLAR YARIN DA TATİL

Denizli Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün için verilen tatil kararının, yarın için de uzatıldığını duyurdu. Bugün yapılması planlanan THY'nin İstanbul-Denizli ve Denizli-İstanbul seferleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Kent genelinde, eskiden köy olan çoğu mahallenin yolları kar nedeniyle kapandı.

Yoğun kar yağışı Denizli'de hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün akşam başlayan kar yağışı, Büyükşehir Yasası ile birlikte mahalle statüsüne dönüştürülen bir çok köy yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu. İl genelindeki 363 mahallenin 300'den fazlasının yolunun kapandığı kaydedildi. İlk ve orta dereceli okullar için bugün verilen tatil kararı; kar kalınlığının 20- 40 santim arasında değiştiği kentte 7 Ocak Çarşamba günü de dahil edilerek uzatıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kapanan mahalle yollarını açmak çalışma başlattı.

BÖLGEDEN GEÇEN KARAYOLLARI AÇIK

Kar yağışı nedeniyle Denizli- Muğla Karayolu Cankurtaran rampasında ağır tonajlı araçlar ile zincirsiz araçların yola çıkmasına izin verilmediği kaydedildi. AFAD ekipleri Cankurtaran Rampasında sürücülere kumanya dağıttı. Çivril yolunun tipi nedeniyle kapandığı, Üçler Mahallesi'ne dün gece son seferini yapan bazı belediye otobüslerinin buzlanan yollar nedeniyle bölgeye ulaşamadığı belirtildi. Belediye ekipleri, şehir merkezinde ana caddelerin kaldırımları için temizleme çalışma başlattı. Karayolları 27'inci Şube Şefliği ekipleri şehirlerarası yolların tamamının trafiğe açık olduğunu belirtti. Buna rağmen Çameli, Buldan, Güney, Bekilli, Çivril'de Beyağaç ve Çal'da kapanan yollar için başlatılan çalışmaların sürdüğü kaydedildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle ayrıca bazı elektrik telleri koptu, bazı mahallelerde elektrik kesintileri yaşandı. Dün gece yoğun yağış nedeniyle kapanan kent merkezindeki Emniyet ile Dokuzkavaklar Köprülü kavşakları da belediye ekiplerinin çalışması sonucu tekrar açıldı. Okulların tatil olması üzerine sokaklara akın eden çocuklar biriken karla oyunlar oynadı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, kar yağışı nedeniyle kent genelinde kar küreme ve buzlama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Kentte yıllar sonra bu kadar etkili bir kar yağışının görüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, şöyle dedi:

"25 ekiple başlayan çalışmalar, kar yağışının gecenin ilerleyen saatlerinde şiddetini arttırması üzerine ekip sayısı 35' çıkarıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tüm ekiplerin sahada olduğu çalışmalar, sabahın ilk saatlerine kadar yoğun bir şekilde sürdü. Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 450 personel, 50 kamyon, 20 greyder, 19 kepçe, 2 loder ve 2 kar küreme kamyonu çalışmalara katılıyor. 600 tondan fazla tuz kullanılarak ana caddelerde tuzlama çalışması yapıldı. Şu anda kent merkezindeki tüm ana arterler trafiğe açık durumdadır. Yol açma çalışmalarının yanı sıra 10 kamyon ve 50 personel ile kar yağışı nedeniyle devrilen ve kırılan ağaçlar yollardan kaldırıldı. Saat 05.00'den sonra 100 kişilik temizleme ekibiyle kaldırımların temizlemesine devam ediyor."

Meteoroloji yetkililerinin buzlanma uyarısında bulunduğunu anlatan Başkan Zolan, bu nedenle vatandaşların toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi. Başkan Zolan, belediye otobüslerinin bugünden başlayarak iki gün boyunca vatandaşları ücretsiz taşıyacağını açıkladı. Zolan, karla mücadele çalışmalarını dün gece boyunca kendisi de kontrol etti, birim amirlerinden bilgi aldı.

İSTANBUL'DA 7 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?: KARAR AKŞAMA KALDI

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'daki kar yağışı sebebiyle okulların tatil edilip edilmeyeceği konusuda, "Yarınla ilgili akşam bir değerlendirme yapacağız. Arkadaşlarla istişare edip karar vereceğiz." dedi.

Vasip Şahin, İstanbul'daki kar yağışı, okulların tatil edilip edilmeyeceği ve vatandaşların neler yapması gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu. Şahin, “Dün özellikle ulaşım güzergahlarında bütün önlemler alındı. Yollarda yeterince araç ve gereç var. Şuanda ulaşımla ilgili bir sıkıntı yok. Tabi bizim asıl beklentimiz öğleden sonrası ve akşama doğru ile ilgiliydi. Okul tatilindeki bizim hedefimizde zaten öğleden sonra oluşabilecek bir takım mağduriyetlerin önlenmesi noktasındaydı. Biliyorsunuz meteorolojimiz ülke genelinde yaptığı tahminlerde yüzde 90 isabet başarısına sahip. Buna güvenerek biz, dün akşam bu verilere dayanarak okulları bugün tatil ettik . Zannederim tatil kararı isabetli oldu . Çünkü gittikçe şartlar ağırlaşmaya başladı. Çocuklarımızın, engelli vatandaşlarımızın ve hamilelerimizin, kamu personelinden bunların yaşayabilecekleri mağduriyetlerin ve olumsuzlukların önüne geçmeye çalıştık.” diye konuştu.

'Yarın okullar tatil olacak mı?' sorusuna Vali Şahin, “Yarın ile ilgile de tabi akşama doğru bir değerlendirme yapacağız. Elimize geçen meteorolojik verileri tekrar değerlendirip ilgili arkadaşlarla birlikte istişare edip, yarın ile ilgili kararı kamuoyuna duyuracağız. Yani gelecek olan meteorolojik verilere bağlı olarak o zaman değerlendireceğiz. Şimdi bir şey söylemem mümkün değil. Bir haftalık hava tahmin raporlarında yarın ile ilgili olarak bugünden daha iyi olmayacağına dair bir takım veriler var. Onu akşam tekrar değerlendirip kararımız vereceğiz.” şeklinde cevap verdi.

Vatandaşlara toplu taşıma araçları kullanmaları konusunda uyarılarda bulunan Şahin, “Tabi bu türlü ortamlarda, bu havalarda sürücülerimiz artık daha bilinçli hale geldiler. Olabildiğince özel araçlarla çıkmamaya çalışıyorlar. Tavsiyemiz odur, özel araçlarla çıkmasınlar. Toplu ulaşım imkanları mevcuttur. İstanbul’un hemen her yerine toplu ulaşım imkanı var. Dolayısıyla vatandaşlarımıza hem seyahat konforları hem kendi güvenlikleri hem de trafik güvenliği açısından toplu taşıma tercih etmeleri tavsiye ediyorum.” ifadelerini kullandı.

6 OCAK SALI (BUGÜN) OKULLARIN TATİL OLDUĞU İLLERİMİZ:

ANKARA'DA BAZI İLÇELERDE OKULLAR TATİL

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okullar yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün tatil edildi.

Ankara Vali Vekili Kemal Karadağ, ayrıca bu ilçelerde hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacaklarını söyledi.

İSTANBUL'DA KAR TATİLİ

İstanbul Valiliği kar yağışına karşı önceki yılların aksine erken hareket ederek dün akşam okulları tatil etti.

Valilik açıklamasında bugün öğleden itibaren kar yağışının etkisinin artmasının beklendiği belirtilerek şöyle denildi:

“Kar yağışının araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul’un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür.”

KIRIKKALE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ
 
Kırıkkale'nin 3 ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.  Kırıkkale’ye bağlı Delice, Sulakyurt ve Balışeyh ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların şimdilik bir gün tatil edildiğini açıklayan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, “Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Kırıkkale’nin bazı içlerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı. Bunun yanında Keskin ve Çelebi içlerinde taşımalı eğitime bir gün ara verildi. Kırıkkale merkeze bağlı Ahılı ve Kazmaca köylerinde bir gün tatil verildi.” dedi.

ÇORUM'DA OKULLAR TATİL

Çorum'da dün gece başlayan ve il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklama yapmasının ardından, Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sebebiyle sıcaklıklar 8 ila 12 derece birden düştü.

Çorum şehir merkezi dahil hemen hemen tüm ilçelerde okullar tatil edilirken, yollar kar nedeniyle kapandı. Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise kar tatili kararının geç alındığını belirterek, MEB'e tepki gösterdi. Candan, ''Kar tatili kararı geç alındı. Bu yüzden 400 öğrenci servisi yola çıktı, geri dönüşlerde karmaşa yaşandı. Binin üstünde öğretmen aracı boş yere trafiğe çıktı. Başlayan dersler yarıda kaldı. Bu kararları daha çabuk almayız.'' ifadelerini kullandı. Okullarının tatil olduğunu duyan öğrenciler ise öğretmenleri ile kartopu oynadı.

SAMSUN (BAZI İLÇELER)

Olumsuz hava şartları nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve  Salıpazarı ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara  verildi.

Bafra'da şehir içine yağmayan kar yukarı mahallerde etkisini göstermeye başladı. Dün geceden beri yağan yoğun kar, bazı okulların tatil edilmesine neden oldu.

Konu hakkında yazılı bir açıklama yapan Bafra Kaymakamı Halis Arslan, "Yağan kardan dolayı Bafra ilçemize bağlı yukarı ve uzak mahallerde eğitime 1 gün ara verilmiştir. Buna göre Esençay İlkokulu, Kanberli İlyaslı İlkokulu, Kanberli İlyaslı Orta Okulu, Müstecep ilk ve ortaokulu, Ortadurak Şehit Muhammet Önder İlk-Orta okulu, İkizpınar ilk ve orta okulu, Sürmeli İlk ve Orta Okulu, Boğazkaya İlk ve Orta Okulu, Kolay Anadolu Lisesi ve İlk ve Orta Okulu, Evrenuşağı İlk ve Orta Okulu olumsuz hava koşulları nedeniyle bir gün tatil edilmiştir.’’ dedi.

SAKARYA (TAŞIMALI SİSTEM)

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı  eğitim verilen okullar bugün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışından  dolayı il genelindeki resmi taşımalı eğitime tabi öğrenciler için eğitime bugün  ara verildiği kaydedildi.

ERZURUM

Tipi nedeniyle Erzurum Valiliği merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken ilçelerindeki okul öncesi, ilköğretim ve lise ve dengi okullarda öğleden sonra bir günlük tatil ilan etti.

Erzurum'da etkili olan tipi nedeniyle Erzurum'un çevre illerle karayolu ulaşımı kesildi, ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, direkler devrildi. Kar ve tipiden dolayı okullar tatil edildi, araçlar yollarda mahsur kaldı. Bir evde göçük meydana geldi, 11 kişi ölümden döndü.

Erzurum- Ağrı, Erzurum- Bingöl, Erzurum- Bayburt ve Erzurum- Muş karayolları sabah saatlerinde ulaşıma kapandı.

Erzurum'da etkili olan tipi ve sis karayolu ulaşımını felç etti. Erzurum'un çevre ile ve ilçelerle ulaşım bağlantısı kesildi. Yüzlerce araç yollarda mahsur kaldı. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri kapanan il, ilçe ve köy yollarını açma çalışması başlattı. Erzurum- Bingöl karayolunda ise yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi sıfıra düştü.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Erzurum- Bayburt karayolu Aşkale ilçesi çıkışından Kop geçidine kadar tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Erzurum- Ağrı karayolu ise Horasan- Eleşkirt arasından tipiden dolayı ulaşıma kesildi. Erzurum- Bingöl karayolu, Çat- Karlıova arasındaki tipi ve sis nedeniyle kapalı. Bayburt- Maden il sınırı tipi nedeniyle kapandı. Erzurum- Ovit- İkizdere tipi nedeniyle kapalı. Akşar- Karaurgan arası tipi nedeniyle kapalı. Köprüköy- Karayı- Hınıs yol ayrımı yine tipi nedeniyle ulaşıma kapanmış vaziyette.

Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe  genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Karayazı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar  yağışı ve fırtınanın devam ettiğini belirtildi. Açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde ve bağlı köylerde  ilk ve ortaöğretim kurumlarının 1 gün tatil edildiği kaydedildi.

ÇANKIRI

Çankırı'da olumsuz hava şartları nedeniyle eğitime  bugün ara verildi. Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada,  kentteki kar  yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm  okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

KONYA MERKEZ VE 27 İLÇEDE OKULLAR TATİL

Konya'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 27 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Konya Valiliği, merkez Karatay, Meram ve Selçuklu ilçeleriyle Ahırlı, Altınekin, Beyşehir, Bozkır, Çumra, Derbent, Derebucak, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Taşkent Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Akören, Çeltik, Hüyük, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak, Kulu, Akşehir, Cihanbeyli ilçelerinde ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların tatil edildiği, Ereğli, Karapınar, Halkapınar ve Emirgazi ilçelerinde ise eğitim-öğretime devam edileceği belirtildi. Ayrıca engelli ve hamile kadınlarında 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.  Kötü hava koşulları nedeniyle bugün yapılması planlanan Konya-İstanbul uçak seferlerinin de iptal edildi.

KONYA’DA ÜNİVERSİTELERE KAR TATİLİ

Konya’da dün akşam etkisini artıran yoğun kar yağışı nedeniyle üniversitelerde eğitime bir gün ara verildi.

Mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayı nedeniyle Konya’daki bütün üniversitelerde eğitime 1 gün ara verdiğini açıklandı.

Selçuk Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Ocak 2015 Salı günü Üniversitemiz Karapınar ve Silifke Taşucunda bulunan birimlerimiz dışındaki tüm birimlerimizde eğitim - öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. 6 Ocak 2015 tarihindeki final sınavları ileri bir tarihte yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize duyurulur. Akademik ve idari personelimiz görevleri başında olacaklardır” denildi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi ise, “Konya ilinde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle Üniversitemiz Merkez ve Seydişehir yerleşkesinde 06 Ocak 2015 Salı günü eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ereğli Fakülte ve Meslek Yüksek Okulunda Eğitim-Öğretim devam edecektir” duyurusu yapıldı.

KTO Karatay Üniversitesi ve Mevlana Üniversitesi de, yoğun kar yağışı nedeni ile üniversitenin rektörlük tarafından 1 günlük tatil edildiği duyuruldu.

ISPARTA’DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Isparta’da beklenen kar yağışı akşam saatlerinde başladı. Kar yağışının özellikle Yenişarbademli ve Şarki karaağaç ilçelerinde etkili olduğu belirtilirken, tüm il genelinde okullarda eğitim öğretime bir gün ara verildi. Karar, Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün internet sitesinden duyuruldu.

ELAZIĞ'DA 33 KÖYDE OKULLARA KAR TATİLİ

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi'ne bağlı 33 köyde kar nedeniyle taşımalı eğitim yapılamayacağı için okullar 1 gün tatil edildi.  Elazığ'ın Karakoçan ilçesi'ne bağlı köylerde yoğun kar yağışı nedeniyle 33 köyde valilik kararıyla okulların 1 gün tatil edildiği açıklandı. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada," Yoğun kar yağışı sebebiyle Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı  Akpınar, Doğanoğlu, Çalıkaya, Doğanyolu, Sarıbaşak, Çıtak, Hamurkesen, Keklik, Pilavtepe, Demirtaş, Bazlama, Yeşilbelen, Kavalcık, Gümüşakar, Kocadayı, Çelebi, Sarıhan, Kuşbayırı, Korudibi, Alabal, Okçular, Koçyiğitler, Akarbaşı,  Balcalı, Pamuklu, Pembelik, Akkuş, Akçiçek, Çayırgülü, Üçbudak, Akdüven, Kızılpınar, Yenikaya, köyleri ile bağlı mezralarında salı günü Valilik Oluru ile eğitime bir gün ara verilmiş olup, belirtilen tarihte taşımalı eğitim yapılmayacaktır" denildi.

BALIKESİR

Balıkesir'de akşam saatlerinde başlayan kar sebebiyle okullar 1 gün süreyle tatil edildi.  Balıkesir genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle, merkez ve tüm ilçelerde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları Valilik tarafından bugün itibariyle 1 günlük tatil edildi. Ayrıca kar birikintileri ve buzlanma nedeniyle, araç trafiği ve yaya ulaşımında meydana getirebileceği olumsuz etkiler göz önüne alınarak tedbir amacıyla kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan özürlü personel ve hamilelerin de 1 gün süreyle idari izinli sayılmasına karar verildi.

BİLECİK BOZÜYÜK'TE EĞİTİME KAR ENGELİ

Bozüyük ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle anaokulu, ilkokul ve taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, hava muhalefeti dolayısıyla bugün ilçe genelinde okul öncesi ve ilkokul ile taşımalı eğitime bugün için ara verildiği kaydedildi.

Öte yandan Bilecik'te kar yağışı nedeniyle 156 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.

İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkezde 37, Bozüyük'te 4, Gölpazarı'nda 70, Pazaryeri'nde 19, Osmaneli'nde 11, Yenipazar'da 1 ve Söğüt ilçesinde 14 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Köy yollarının ulaşıma açılması için ekipler çalışma yürütüyor.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de dün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışının ardından taşımalı eğitim yapılan okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan resmi ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencisi taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının 6 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

BURSA / KELES

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles’te eğitime bir gün ara verildi.  Keles Kaymakamlığı tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada "İlçemizde görülen yoğun kar yağışının, köylerdeki mahallelerdeki taşımalı öğrenci hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde yaşatacağı muhtemel riskler nedeniyle 05 Ocak Pazartesi günü ilçe genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji  yetkililerince, kentte sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar  yağışının ilerleyen saatlerde yoğun şekilde etkisini arttırarak devam edeceğinin  tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar belirtildi:

"Yoğun kar yağışı ile mevsim normallerinin altında seyredecek düşük  sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve  mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde  eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün  kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli  sayılacak."

KOÜ'de de eğitime ara verildi

Ayrıca, Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) internet sitesinden yapılan açıklamada, üniversitede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.  Açıklamada, "Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06 Ocak'ta Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verilecektir" ifadesine yer verildi.

KÜTAHYA (TAŞIMALI EĞİTİM)

Kütahya Valiliği, yoğun kar yağışı sebebiyle il genelinde taşımalı olarak eğitim gören ilk ve orta dereceli okullarda, eğitime 1 gün (Salı) ara verildiğini duyurdu. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "Yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2015 tarihinde İlimiz genelinde sadece taşımalı öğrenim gören İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencileri ile birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir.Engelli Kamu görevlileri bu tatil kapsamı dışındadır" denildi.

BURDUR

Burdur'da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Valilik kararıyla eğitime bir gün süreyle ara verildi.
Burdur’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı merkez ve ilçelerde etkisini sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Valilik tarafından Burdur merkez ve ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarla liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.  Burdur Valisi Hasan Kürklü kararı resmi Twitter hesabından duyururken, "Yoğun kar yağışı nedeni ile okullar salı günü tatil edilmiştir" dedi.

MANİSA

Manisa’nın Kula ve Soma ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar, yoğun kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle bugün tatil edildi.

Öte yandan İzmir-Ankara karayolunun yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşıma kapanan Kula bölümü, küreme ve tuzlama çalışmaları sonucu tekrar açıldı. Aralıklarla tuzlama çalışmalarının yapıldığı bölgede, şu anda bir olumsuzluğun bulunmadığı belirtildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar il merkezinde ise etkili olan şiddetli yağış nedeniyle Valilik kararıyla il merkezi ve merkeze bağlı belde ve köylerde yarın eğitime 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesinde Kar Tatili

AKÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik uyarılar doğrultusunda devam eden kar yağışı nedeniyle öğrencilerin sıkıntı yaşamaması ve bir mağduriyete sebep olunmaması amacıyla eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edilen açıklamada, bugünkü sınavların 11 Ocak Pazar gününe alındığı kaydedildi.

DENİZLİ

Denizli’de akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle ilk, orta ve lise dengi okullar 1 gün tatili edildi.  Denizli’de akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı okulları tatil ettirdi. Yoğun kar yağışından dolayı Sarayköy ilçesi dışında merkez ve tüm ilçelerde okulların tatil edildiği duyuruldu.

KASTAMONU

İl Mili Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede devam edem kar yağışı sebebiyle Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamı, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş,Şenbolluk Mahalleleri, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildi. 

UŞAK

Uşak genelinde hâkim olan ağır kış şartları sebebiyle okullarda eğitime bir gün ara verildi.

Uşak Valiliği internet sitesinde yayımlanan açıklamada, “Uşak Meteoroloji Müdürlüğü’nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında, öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için il merkezi ve ilçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 06.01.2015 Salı günü, 1 (bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir.” denildi. Ayrıca il geneli ve ilçeler dahil olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile veya engelli personelin de bir gün idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

MALATYA

Arapgir ve Arguvan ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Malatya Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Arapgir ve Arguvan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verilmesi kararlaştırıldı. Arapgir'de yatılı bölge okullarının tatil edilmediği öğrenildi.

UŞAK

Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler nedeniyle il genelinde tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarında 06 Ocak Salı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi. Açıklamada ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personelin de yarın bir gün süreyle idari izinli sayılacağı belirtildi.

ORDU

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir  gün ara verildi.

İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam  edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin  tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar,  Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez  hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç  merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl'de, kar yağışı nedeniyle kent merkezindeki ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okulların 06 Ocak Salı tatil edildiği belirtildi.

Öte yandan, Bingöl'de dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı kent merkezi ile yüksek kesimlerde etkili oldu.

TUNCELİ

Tunceli merkez ve ilçelerde, bugün sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edilirken, 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Tunceli ve bağlı ilçelerde bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Nazimiye, Pülümür ve Hozat İlçeleri’nde okullar yarından itibaren 2 gün, Ovacık ve Mazgirt’te 1 gün, il merkezi ve Çemişgezek İlçesi’nde de taşımalı eğitim yapılan okullar 1 gün valilik kararı ile tatil edildi.

Ayrıca Tunceli merkez ve ilçelere bağlı 350 köy yolu da kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

BİTLİS

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların salı ve çarşamba günleri tatil edildiği belirtildi.

Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği kaydedilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı ifade edildi.

BİTLİS'İN TATVAN İLÇESİNDE DE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bitlis Valiliği, yoğun kar yağışı sonucu Bitlis merkezinin ardından Tatvan İlçesinde de ilk orta ve liselerde Salı ve Çarşamba günü eğiteme arala verildiğini bildirdi. Kar yağışının etkisini sürdürdüğü Bitlis merkezdeki kar kalınlığı ise yarım metreyi buldu.

KARS / SARIKAMIŞ

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe  merkezi ve tüm köylerdeki okulların bugün öğleden sonra ve yarın tatil edildiği  bildirildi.    Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışı  ve tipi nedeniyle ilçe merkezi ile köylerde eğitime bugün öğleden sonra ve yarın  ara verildiğini söyledi.

YOZGAT ÇEKEREK'TE OKULLAR TATİL

Yozgat'ın Çekerek ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçedeki tüm okullarda eğitime bugün ara verildiği belirtildi. Okullarda eğitimin, hava şartlarının uygun olması durumunda yarın yeniden başlayacağı bildirildi.

İŞTE YURTTA SON DURUM:

ANKARA: Başkentte kar yağışı kentin yüksek yerlerinde etkili oluyor. Önceki akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Dikmen, Şentepe ve Keçiören gibi kentin yüksek yerleri beyaza büründü. Kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve bazı caddelerde kar küreme ve yol tuzlama çalışması yapılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Ankara’da kar yağışı bugün de aralıklarla devam edecek.

100 ARAÇ KAR ALTINDA

BOLU: Bolu Dağı’nda önceki akşam başlayan kar yağışı nedeniyle görüş mesafesinin 30 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşattı. Yağış, özellikle D-100 karayolunun Heyelan, Bakacak, Karanlıkdere, TEM otoyolunun viyadükler ve Bolu Dağı Tüneli kesiminde etkili oldu.  Karla mücadele çalışması yürütülen bu güzergâhlarda sürücülerin dikkatli olmaları ve aşırı hız yapmamaları uyarısı yapılıyor.

BİLECİK: Söğüt ilçesinde otopark olarak da kullanılan kapalı pazar yerinin çatısı önceki gece üzerinde biriken kar nedeniyle çöktü. Çatı altında kalan 100’e yakın araç hasar gördü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

BURSA: Kar kalınlığının dün sabah 185 santimetreye ulaştığı Uludağ’da devrilen ağaçlar Bursa karayolunu kısa süreli ulaşıma kapattı. Uzun araç kuyrukları Karayolları ekiplerinin ağaçları kaldırmasıyla tekrar açıldı.

KOCAELİ: Gebze ilçesinde aşırı yağış nedeniyle toprağın yumuşaması sonucu önceki gece meydana gelen heyelan, yol kapattı. Olay sırasında yoldan araç geçmemesi olası faciayı önledi.

AFYON-ANTALYA: Afyonkarahisar-Antalya-Denizli karayolu karda kayan araçlar nedeniyle trafiğe kapandı. Araçlarda bulunanlar mahsur kaldı.

UŞAK-ANKARA: Uşak ve çevresinde yoğun kar nedeniyle Eşme-Denizli karayolu ulaşıma kapandı, Uşak-Ankara karayolunda aksama yaşandı.

44 SEFER İPTAL EDİLDİ

Meteoroloji'nin İstanbul için yaptığı yoğun kar yağışı uyarısı nedeniyle, Türk Hava Yolları 44 uçak seferini iptal ettiğini açıkladı.

Türk Hava Yolları'nın (THY) hava şartları dolayısıyla iptal ettiği seferler şöyle:

-07.00'de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Antalya,
-08.55 Antalya-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı,
-15.10 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Antalya,
-17.05 Antalya-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı,
-16.30 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-İzmir,
-18.15 İzmir-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı,
-06.30 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Ankara,
-08.30 Ankara-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
-10.00 İstanbul-Ankara,
-11.50 Ankara-İstanbul,
-06.00 İstanbul-Gaziantep,
-08.30 Gaziantep-İstanbul,
-16.00 İstanbul-İzmir,
-18.00 İzmir-İstanbul,
-06.40 İstanbul-Adıyaman,
-09.15 Adıyaman-İstanbul,
-06.00 İstanbul-Amasya,
-08.20 Amasya-İstanbul,
-06.30 İstanbul-Denizli,
-08.30 Denizli-İstanbul,
-09.30 İstanbul-Batman,
-12.10 Batman-İstanbul,
-09.05 İstanbul-Alanya,
-11.25 Alanya-İstanbul,
-07.05 İstanbul-Diyarbakır,
-09.45 Diyarbakır-İstanbul,
-07.50 İstanbul-Üsküp,
-09.10 Üsküp-İstanbul,
-08.55 İstanbul-Sivas,
-11.20 Sivas-İstanbul,
-19.15 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Ankara,
-21.15 Ankara-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
-07.30 İstanbul-Budapeşte,
-09.25 Budapeşte-İstanbul,
-06.40 Gaziantep-Ankara,
-06.20 Gaziantep-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı
-18.00 İstanbul-Trabzon,
-15.00 Cenevre-İstanbul,
-19.00 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Konya,
-20.40 Konya-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı,
-12.25 Ankara-Antalya,
-14.00 Antalya-Ankara,
-18.30 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı-Kayseri,
-20.15 Kayseri- İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı.

İDO VE BUDO BAZI SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:

07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:

07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
10:45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
12.30 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi

Kütahya'da tansiyon ve bayılma rahatsızlığı olan Nurettin İmrah (57), önceki sabah tavşan avlamak amacıyla Sazak Mahallesi Atışalanı mevkisindeki dağa gitti. İmrah, dün akşam saatlerinde ailesini cep telefonuyla arayarak bitkin olduğunu, dağdan aşağı inemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine ailesi durumu, jandarma ile Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerine bildirdi. Ekiplerin gece boyunca süren çalışmaların ardından İmrah’ın cesedine ulaşıldı.

FIRTINAYA YAKALANMIŞ

Telefonunun şarjı biten Nurettin İmrah’a ulaşamayan ekipler, 7 araç ve bir köpekle arama çalışması başlattı. Ancak gece boyunca süren yoğun kar fırtınasında İmrah’ın soğuktan donduğu belirlendi.

KOCAELİ VE SAKARYA'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Kocaeli bölgesinde dün akşam yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, bu sabah deniz seviyesindeki yerleşim birimlerinde de yağmaya başladı. Kocaeli'nin yanı sıra kar yağışı Sakarya'da da etkili olmaya başladı.

Kocaeli'nin merkez ilçesi İzmit'te şu anda ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmamakla birlikte, belediye ekipleri meteorolojik bilgiler doğrultusunda ulaşım sorunu yaşanabilecek bölgelerde ekiplerini hazır bekletiliyor.

Antalya’da bahar havası

Yurdu etkisine alan soğuk ve yağışlı havanın aksine Antalya’da bahar havası vardı. Haftaya güneşli bir havada başlayanlar, sabah sporlarını deniz kenarında yaptı. Hava sıcaklığının 17, deniz suyu sıcaklığının 19 derece olduğu kentte yaşayanlar güneşli havanın tadını çıkardı.

(AJANSLAR)


Bu haber 725 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,127 µs