En Sıcak Konular

'Çatı aday tam bir darbe koalisyonun adıydı'

6 Ocak 2015 12:07 tsi
'Çatı aday tam bir darbe koalisyonun adıydı' Başbakan Davutoğlu, "Soruşturma Komisyonu'nun objektif raporuna, Meclisimizin takdirine saygı duyarız. Bu süreçte de bundan sonra da kaldığımız yerden yolumuza devam ederiz" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, 4 eski bakanla ilgili soruşturma komisyonu tartışmalarına değinerek, "Evet bu oyunları bozduk biz. Bugün Türkiye bütün dünyada demokrasisini, demokratik istikrarını ispat etmiş, ekonomik kalkınmasını sürdüren dünyada etkisini her an gösteren bir ülkedir" dedi.

Bu imajı bozacak her türlü çalışmanın karşısında olacaklarını vurgulayan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Üç hususu özellikle vurgulamak istiyorum. Birincisi komisyon kararı ne olmuş olsaydı dahi, şu veya bu yönde, ne yönde seyretmiş olsaydı dahi geçen sene yaşadıklarımız, daha da öncesinde 7 şubat 2012'de MİT Müsteşarımızın hukuka aykırı bir şekilde sorguya çağrılması, Gezi provokasyonları, 17 Aralık, 25 Aralık provokasyonları, 19 Ocak MİT tırlarına operasyon, 27 Mart Dışişleri Bakanlığı'nın dinlenmesi bütün bu süreç hiç şek ve şüpheniz olmasın ki bir darbe süreciydi, bir vesayet kurma süreciydi. Biz  de bu sürecin karşısında dimdik durduk."

Bütün bu süreç içinde sadece AK Parti'ye değil Türkiye'nin demokrasisine, ekonomik kalkınma perspektifine, uluslararası itibarına darbe vurulmak istenildiğini vurgulayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Hiç şek ve şüphe olmasın ki bu darbe teşebbüsü akim kalmıştır ve darbe teşebbüsünü yapanlar bugün tarih önünde de millet önünde de hem mahcupturlar, hem mahkumdurlar. Paralel çete bu hesaplar içine girmişken tek başına değildi. Bugün bu tartışmaları yürütmeye çalışan muhalefet liderlerine buradan sesleniyorum. Son bir yıl içinde biz muhasebemizi yapıyoruz bir de siz muhasebenizi yapın. Aslında sizin partiniz içinde bu muhasebeyi yapanlar da var. Bir CHP milletvekili çıktı ve '30 Mart seçimleri öncesi paralelcilerle işbirliği yapmakla hata yaptık' dedi. Bunu tekraren söyledi, bunu Kılıçdaroğlu'nun yüzüne bakarak söyledi."

Kılıçdaroğlu'nun darbe teşebbüsçüleri ile işbirliği yaptığını vurgulayan Davutoğlu, "Nasıl 27 Mayıs'ta görünen darbecilerle işbirliği yaptıysanız, nasıl 28 Şubat'ta o zaman ki postmodern darbecilerin ikna oda sözcülerini partinize taşıdıysanız bu paralel çetenin iç  ve dış odaklarla yürüttüğü darbe teşebbüsünün de içinde yer aldınız. Hiç bir gelişme bu gerçeği örtemez" dedi.

"Çatı aday tam bir darbe koalisyonun adıydı"

Davutoğlu, Türkiye'de AK Parti'nin demokratik istikrarı savunurken CHP ve MHP'nin bu paralel çeteyle birlikte 30 Mart seçimlerine değişik yerlerde koalisyonla girdiğini belirterek, "Yetmedi 10 Ağustos seçimlerine de çatı adayla girdiler. Çatı aday tam bir darbe koalisyonun adıydı. Ama  millet 'biz çatıyı anlamayız, bir topluluğun temeline o temeldeki inanca o temeldeki ahlaka, vicdana bakarız' dedi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı Cumhurbaşkanlığı makamına getirdi" diye konuştu.

Davutoğlu, son bir yıl içinde verdikleri mücadeleyle sadece AK Parti'yi savunmadıklarını, demokrasiyi, insan haklarını, özgürlükleri ve haksız bir şekilde dinlenen ve mahrem hayatı tehlike altında olan vatandaşların hukukunu savunduklarını söyledi.

CHP'nin ise son derece oportinist bir şekilde bu dinleme yapanlara sahip çıktığını ifade eden Davutoğlu, haksız bir şekilde vatandaşların hukukunu rencide edenlere, bürokraside örgütlenerek siyasi iradeyi ve milli iradeyi vesayet altına almak isteyenlerle işbirliği yaptığını kaydetti. Davutoğlu, "CHP'nin kimseye bu anlamda söyleyecek bir söz yoktur, kendi hesaplarına baksınlar" dedi.

AA



Bu haber 749 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,933 µs