En Sıcak Konular

Son 50 yılın en soğuk kışını yaşayacak

6 Ocak 2015 10:17 tsi
Meteoroloji 2. Bölge Müdürü Murat Şahin, İzmir'in de son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden birinin etkisi altına girdiğini, hava sıcaklığının kentte son olarak 18 Ocak 1964 yılında kaydedilen eksi 4-8 derecelerine düşeceğini açıkladı.

Şahin, İzmir'de en son 2012 yılının Şubat ayında kar yağışı görüldüğünü, kent merkezinde kar kalınlığının 2 santime ulaştığını hatırlattı.     

Kent merkezinde son yıllarda hafif aralıklı kar yağışının olduğunu, bugün de kar İzmir'de kar yağışının bulunduğunu ifade eden Murat Şahin, şöyle konuştu:

"Merkezde hafif aralıklı kar yağışı var. Yüksek merkezlerde örtü oluşturabilir. İzmir'in doğusunda Kemalpaşa, Ödemiş, Bayındır gibi yerlerde. Bu gece ya da yarın etkisini kaybedecek. Ancak bu geceden itibaren kar yağışının bitmesiyle gece ve sabah donlanma yaşanacak. Kıyı kesimlerde orta, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı yaşanacak. Merkezde hava sıcaklığı gece eksi 4 dereceye, iç kesimlerde ise eksi 8 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Son yıllarda görülmüş en soğuk hava kütlelerinden biri. En son 18 Ocak 1964 tarihinde Güzelyalı'da hava sıcaklığı eksi 6,4 olarak ölçülmüştü. Bu gece de aynı yerde eksi 4 dereceye düşmesini bekliyoruz."

Kar yağışının yarından itibaren etkisini kaybedeceği bilgisini veren Şahin, hafta sonuna kadar yağış olmayacağını, ancak soğuk havanın etkili olacağını açıkladı.

Hafta sonunda hava sıcaklığının yine mevsim normallerine çıkmayacağını, ancak yaklaşabileceğini söyleyen Şahin, "Hafta sonuna kadar gündüz sıcaklıkların 2-3 derece, hafta sonu ise 8-10 derece olmasını bekliyoruz" dedi.

aa




Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,149 µs