En Sıcak Konular

Onu öyle bir isimle dinlemişler ki...

6 Ocak 2015 09:26 tsi
Onu öyle bir isimle dinlemişler ki... Kaset komplosunun mağduru MHP'li Deniz Bölükbaşı anlattı...

Paralel yapının kaset komplosuyla mağdur olan eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, kendisinin "Haydar Baran" sahte ismiyle dinlendiğini hatırlattı. Bölükbaşı "Haberleri okuyunca 'Haydar Baran'ın kim olduğunu araştırdık. 'Hayata Dönüş' operasyonundaki direnişçilerden biri imiş. Bir MHP Genel Başkan Yardımcısını bu isimle dinleyerek ironi yapmışlar" dedi.

KOMPLO MAĞDURU

HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan tarafından Ankara'da yürütülen 'telekulak soruşturması' kapsamında, eski MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, eski Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez ve eski Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı'nın da sahte isimlerle dinlenildiği ortaya çıkmıştı. Bölükbaşı, kendisinin 2008 ve 2009'da Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan ve 'Haydar Baran' kimliğiyle dinlenilmesi kararını değerlendirdi. Olayın aydınlatılamadığını ifade eden Bölükbaşı, "Haberleri okuyunca 'Haydar Baran'ın kim olduğunu araştırdık. 2000 yılında Ulucanlar Cezaevi'nde yapılan 'Hayata Dönüş' operasyonundaki direnişçilerden biri imiş. Bir MHP Genel Başkan Yardımcısını bu isimle dinleyerek ironi yapmışlar. Bu detaylar yeni çıktı. Dinlemeler konusu biraz daha netleşince, savcılık bizimle de temas kuracaktır sanırım. Savcılıktan çağrı bekliyorum" dedi.

17 KASIM TERÖR ÖRGÜTÜ

Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'nde Müsteşar olarak görev yaptığı dönemde "17 Kasım" terör örgütünün saldırısına uğrayan Bölükbaşı, Yunanistan'da 2 Türk diplomatın öldürülmesinden sorumlu tutulan "17 Kasım" terör örgütü üyesi Hıristodulos Ksiros'un yakalanmasını değerlendirdi. Bölükbaşı, "Bize yapılan saldırıda o yoktu. Yine de Dışişleri Bakanlığından bilgi bekliyorum" dedi.

Sabah



Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,444 µs