En Sıcak Konular

Eşini araması bile suç sayıldı

6 Ocak 2015 09:08 tsi
Paralel yargıda günlük tutmak ya da telefon fihristine sahip olmak suç sayıldı.

Ergenekon davasında yargılanan emekli Albay İlyas Çınar’ın eşini araması ise örgüt faaliyeti olarak dava dosyasına girdiği ortaya çıktı.

Yargı içindeki paralel yapının Türkiye’de nasıl bir cadı avına çıktığı belgeleriyle gözler önüne serildi. Ergenekon davasında üretilen sahte delillerle suçlu konumuna sokulan emekli Albay İlyas Çınar kurbanlardan sadece biri. Çınar, aleyhinde kullanılan ancak hiçbir yerinde imzası olmayan 51 No’lu CD nedeniyle Ergenekon terör örgütüne üye olmak suçundan mahkeme tarafından 12 yıl 4 ay 7 gün cezaya çarptırıldı.

HAKİM VE SAVCILARI ŞİKAYET ETTİ

Yargıdaki paralel yapının deşifre olmasının ardından hakkını aramak için o günün hakim ve savcıları hakkında suç duyurusunda bulunan İlyas Çınar’ın kendi cep telefonundan evdeki sabit hatla eşiyle yaptığı görüşmeler de soruşturma kapsamında ‘örgüt irtibatı’ olarak değerlendirildi.

EV TELEFONU 119 DEFA ARANMIŞ

Bununla da yetinilmedi ve Çınar’ın eşi adına kayıtlı ev telefonuna santraldan girilerek başka bir numara tarafından 119 kez görüştüğü bilgisi iddianamede yer aldı. Ancak gözden kaçırılan detay tüm bu görüşmelerde konuşma süresinin sıfır saniye olmasıydı.

OLMAYAN GÖRÜŞMEYLE SUÇLANDI

HTS kayıtlarında olmamasına karşın İlyas Çınar; Altunay Şahin, Aydın Gergin, Ayşe Yüksel, Mustafa Balbay, Serhan Bolluk, Ferit Bernay ve Yusuf Beşirik ile bir ya da birden fazla görüşmekle suçlandı. Gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Çınar’ın telefon görüşmelerinin halen dinlenmeye devam edildiğinin ortaya çıktı.

Hatıra defteri iddianameye girdi

İlyas Çınar’ın eşinin dayısı olan emekli polis Süleyman Sırrı Topçuoğlu’nun vasiyetiyle bıraktığı hatıra defteri bile iddianameye alındı. Üstelik Çınar ailesinin defalarca başvurusuna rağmen bu hatıra defterinin fotokopileri bile aileye teslim edilmedi.

ŞİKAYETÇİ OLDU

Ergenekon Mahkemesinin sanıklara son savunma hakkı vermediğini iddia eden İlyas Çınar verdiği dilekçede söz konusu mahkemenin başkanı Hakim Hasan Hüseyin Özese, Hüsnü Çalmuk, Sedat Sami Haşıloğlu, cumhuriyet savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş’tan şikayetçi oldu.  Çınar ayrıca dönemin İstanbul Emniyet Müdürlüğünde çeşitli birimlerde müdür olan Yurt Atayün, Ömer Köse, Nazmi Ardıç, İlhan Kara, Ali Fuat Yılmazer, Mutlu Ekizoğlu’ndan da şikayetçi oldu.

Akşam

Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,550 µs