En Sıcak Konular

İstanbul Hava durumu saat 21.00'da başlıyor

5 Ocak 2015 14:34 tsi
İstanbul Hava durumu raporuna göre kar saat 21.00'da başlayacak. Ankara, Balıkesir, Bursa, Bolu, Eskişehir, Edirne için de meteorolojiden uyarı var.

İSTANBUL için yapılan son hava durumu tahminine göre kar yağışı saat 21.00'da başlayacak. Son hava durumu raporunda Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir ile Kütahya'da da yoğun kar yağışı alarmı verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM meteoroloji biriminin tahminlerine göre İstanbul bugün akşam saatlerinden itibaren kar yağışının etkisi altına girecek. Kar yağışı perşembe gününe kadar devam edecek. İstanbul'da en yoğun kar yağışı yarın görülecek, perşembe günü ise en soğuk gün olacak.

İSTANBUL'DA KAR BU SAATTE BAŞLAYACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Analiz Uzmanı Hayrettin Akoğlu, İstanbul'da saat 21.00'den sonra başlayacak karın, gece aralıklarla devam edeceğini, yarın ve çarşamba günü kent genelinde etkili olacağını bildirdi.

SICAKLIK 10 DERECE DAHA DÜŞECEK

Akoğlu,  yaptığı açıklamada, yarından itibaren hissedilir derecede azalacak sıcaklığın, hafta sonuna kadar 5-10 derece daha düşeceğini ifade etti.

Ani sıcaklık düşüşlerinin yaşlıları, hastaları ve çocukları etkileyebileceğine dikkati çeken Akoğlu, ülkenin büyük bölümünde etkili olan kar yağışının da devam edeceğini söyledi.

Akoğlu, "İstanbul'da saat 21.00'den sonra başlayacak kar, gece aralıklarla devam edecek, yarın ve çarşamba il genelinde etkili olacak. Tahminlere göre kar, çarşamba günü gece saatlerinden sonra etkisini yitirecek. Ancak sıcaklık artmayacak" değerlendirmesinde bulundu.

İSTANBUL EKSİ 6 DERECEYİ GÖRECEK

Don ve buzlanmaya karşı sürücüleri uyaran Akoğlu, şunları kaydetti:

"Bu uyarımız İstanbul'un yanı sıra Marmara'nın doğusu ve ülkenin diğer bölgeleri için geçerlidir. İstanbul'da bu gece sıfır derece olan hava sıcaklığının yarın gece, eksi 6 civarında olmasını bekliyoruz. Gece sıcaklıkları çok düşecek. Don ve buzlanma görülebilir. Ayrıca yarın gece saatlerinden sonra Marmara Bölgesi'nin tamamında poyraz etkili olacak."

Poyraz nedeniyle deniz, hava ve kara ulaşımının da zaman zaman aksayacağını belirten Akoğlu, kuvvetli rüzgarın etkisinin yarın ve çarşamba günü de devam edeceğini söyledi.

Akoğlu, poyrazın Ege ve Akdeniz bölgelerinde de etkili olacağını anlatarak, özellikle Doğu Anadolu'nun batısında çok kuvvetli kar yağışlarının görülebileceğini, soğuk havanın ülke genelinde etkili olacağını bildirdi.

12 İL İÇİN METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

Yurdun bir bölümü karla savaşırken güney ve doğu illeri için de çok şiddetli yağış alarmı verildi. Meteorolojinin sitesinde alarm verilen 12 il sel ve su baskınlarına karşı uyarıldı.

İşte son hava durumu alarmına göre bugün ve yarın şiddetli yağış için uyarılan 12 il;

-Adana,
-Osmaniye,
-Kahramanmaraş
-Hatay
-Adıyaman,
-Gaziantep,
-Kilis,
-Malatya,
-Bingöl,
-Elazığ,
-Tunceli
-Erzincan çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinde yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışları bekleniyor. Toplamda metrekareye 100-150 mm yağış beklenen bölgede meydana gelebilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde kar yağışının oluşturabileceği sorunlar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,452 µs