”nereyi” vurdu? | " /> ”nereyi” vurdu? | "/>

En Sıcak Konular

İyi de, İsrail, Suriye'de ”nereyi” vurdu?

12 Eylül 2007 23:26 tsi
İyi de, İsrail, Suriye'de ”nereyi” vurdu? İsrail'in, Suriye'ye karşı düzenlediği hava saldırısında neyi hedef aldığı netlik kazanmazken, konuyla ilgili çelişkili bilgiler geliyor. İsrail'de arapça yayın yapan Assennara Gazetesi, İsrail jetlerinin İran destekli bir füze üssünü vurup imha ettiğ

CNN Televizyonu ise Suriye üzerinden Lübnan'a giden İran silahlarının vurulduğunu duyurdu.

"SURİYE'YE BİR UYARI"

AFP'ye bilgi veren adı açıklanmayan bir Amerikalı savunma yetkilisi isi vurulan hedefi bilmediğini, ancak bunun Lübnan'daki Hizbullah grubunun yeniden silahlanmaması için Suriye'ye bir uyarı olduğuna inandığını söyledi. Yetkili, hava saldırısının hızlı olduğunu, ancak çok önemli olmadığını kaydetti.

AP ajansına da yine adı açıklanmayan bir Amerikalı yetkili benzer bir bilgi vererek, İsrail'in geçen hafta Suriye'nin iç kesimine bir hava saldırısı düzenlediğini, hedefi bilmediğini belirtti.

İRAN DESTEKLİ SİLAHLARI VURULDU İDDİASI

CNN televizyonu ise, Amerikan hükümet kaynaklarına dayanarak İsrail'in Suriye üzerinden Lübnan'a giden İran silahlarını vurduğunu öne sürdü. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü de, bu bilgiyi doğrulayıp doğrulamayacaklarını soran gazetecilere “Hayır” dedi ve bu konunun İsrail ya da Suriye hükümetleriyle konuşulması gerektiğini söyledi.

FÜZE ÜSSÜ İMHA EDİLDİ

İsrail'de arapça yayın yapan  Assennara Gazetesi, İsrail jetlerinin İran destekli bir füze üssünü vurup imha ettiğini öne sürdü. Bir başka iddia ise İran'la benzer bir hava savunma  sistemine sahip olan İran'ın hava savunmasının bu şekilde test edildiği ve olası bir İran operasyonuna hazırlık yapıldığı yönünde.

"TÜRKİYE İÇİN KABUL EDİLEMEZ"

Şam yönetimi, perşembe günü İsrail uçaklarının ülkenin kuzeyinde düşmanca bir eylemde bulunduğunu, uçaklara ateş açıldığını bildirmişti. Türkiye-Suriye sınırında yakıt tankları bulunan uçakların, hava sahası ihlalleriyle ilgili olarak Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in ani Ankara ziyeretinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye için  kabul edilemez bir gelişme olduğunu, İsrail nezdinde gerekli  girişimlerin yapıldığını söylemişti.

Şam, İsrail'in bu davranışının egemenliğin ve 1973 savaşından sonra varılan anlaşmanın ihlali olduğunu belirtmiş ve İsrail'i BM'ye şikayet etmişti.

hürriyet



Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs