En Sıcak Konular

Ultra soğuklar geliyor

5 Ocak 2015 10:45 tsi
Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen çok soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek Türkiye genelinde kar yağışı ve don bekleniyor. Marmara ve Ege’de gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek.

Türkiye bu hafta kutup kökenli soğuk hava dalgasının etkisine giriyor. Kar yağışı yoğun olarak kendini gösterirken, hava sıcaklığı da ciddi anlamda düşecek. Ulaşımın aksayabileceğini belirten uzmanlar, zatürree tehlikesine karşı da vatandaşları uyardı.
 
Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan, “Alışık olmadığımız bir soğuk hava dalgası Karadeniz üzerinden Türkiye’ye girdi. İstanbul ve Anadolu’nun büyük bir kısmını etkileyecek’’ dedi. Yağan, “Okullar sadece karda tatil ediliyor ama aşırı soğuklarda da bu seçenek düşünülebilir” şeklinde konuştu.
 
Girdiğimiz soğuk hava sisteminin doğal ve yaşanması gereken bir süreç olduğunu dile getiren İklim Bilimci Prof. Dr. Doğan Yaşar ise “Bunlar iyi günlerimiz. Mini soğuma dönemine yaklaşıyoruz” ifadesini kullandı.
 
Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle:
 
05.01.2015 Pazartesi günü Trakya dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Güney Ege’nin ve Akdeniz’in kıyı kesiminde, Güneydoğu Anadolu’da, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı bekleniyor.
 
06.01.2015 Salı günü Marmara’nın batısı ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusu dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği, Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarının doğusu, Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur, yurdun yağış alan diğer yerlerinde ise kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
 
07.01.2015 Çarşamba günüden itibaren hafta sonuna kadar yağışlı sistemin yurdumuzun kuzey ve doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi kar yağışlarının aralıklarla devam etmesi bekleniyor.
 
YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Eskişehir ve Kütahya için şiddetli ve yoğun kar yağışı uyarısı yaptı. Her iki ilde beklenen şiddetli kar yağışının gece başlayıp sabah saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

Yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "Uydu görüntüsünden alınan verilere ve yapılan son değerlendirmelere göre, bölgemizin batı kesimlerinde başlayan yağışlar (Pazar) gece ve (Pazartesi) sabah saatlerinde Bursa'nın yüksek kesimleri ile Bilecik çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacaktır. Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde ise yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde devam etmesi beklenmektedir."

Açıklamada, meydana gelebilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.
 
KÜTAHYA’DA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Kütahya il merkezinde, yoğun kar yağışı nedeniyle tüm ilk ve orta öğretim okullarından eğitime 1 gün ara verildi.  Kütahya Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle 05 Ocak 2015 tarihinde il merkezindeki tüm ilk ve orta öğretim okullarında eğitime 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, Kütahya ilinde görev yapan tüm engelli çalışanların da izinli sayılacağı kaydedildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

İstanbul: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve yüksekleri kar yağışlı 5

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 5

Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli, doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. 12

Antalya: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 16

Konya: Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 2

Samsun: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 8

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli olmak üzere yağmurlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 9

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere kar yağışlı -1

Diyarbakır: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli yağmurlu 5
 
BAŞKENT BEYAZA BÜRÜNDÜ
 
Başkentte kar yağışı, kentin yüksek yerlerinde etkili oluyor.

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Dikmen, Şentepe ve Keçiören gibi kentin yüksek yerleri beyaza büründü.

Büyükşehir belediyesi ekipleri, aralıklarla devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve bazı caddelerde kar küreme ve yol tuzlama çalışması yürüttü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre Ankara'da kar yağışı gün boyu ve yarın aralıklarla devam edecek.

Habertürk


Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,718 µs