En Sıcak Konular

Paralel Yapı AYM'yi de dinlemiş

5 Ocak 2015 10:00 tsi
Paralel Yapı AYM'yi de dinlemiş Anayasa Mahkemesi’nin paralel yapı tarafından dinlendiği kanıtlandı.

Derin yapının AYM üyelerini 2007 – 2009 yılları arasında İBDA-C örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dinlediği ortaya çıktı.

Şimdi gözler, paralel yapıyla ilgili 'belge' isteyen AYM Başkanı Haşim Kılıç'ta…

Akşam'da yer alan habere göre; Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) üyelerinin yıllardır dinlendiği ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Anayasa Mahkemesi'ni de dinliyorlar" sözlerini doğrulayan tele kulak soruşturmasına göre AK Parti hakkında kapatma davası açıldığı sırada AYM üyeleri ve görevlilerinin telefonları sahte isimlerle İBDA-C Örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dinlenmiş. Şimdi gözler paralel yapı ile ilgili 'belge' isteyen Haşim Kılıç'ta.

ERDOĞAN SÖYLEMİŞTİ

AYM'nin paralel yapı tarafından ne denli bir kuşatma altında olduğu kanıtlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralel örgütün, devletin bütün kurumlarına sızdığını belirterek, "Anayasa Mahkemesi'ni de dinliyorlar ve son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğuruyor. Çünkü her şeyleri şantaj, her şeyleri bunların montaj" sözlerinin ardından gözlerin çevrildiği Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç paralel yapılanmayı kabul etmediği yönünde açıklamalar yapmıştı.   

KILIÇ BELGE İSTEMİŞTİ

Haşim Kılıç paralel yapının tüm oyunlarının deşifre olmasına rağmen "Bunun için mutlaka ortaya belgenin ve bilginin konması lazım. Belge ve bilgi olmadan insanlar itham edilerek çok ciddi yanlışlar yapılıyor. Hem kendi kurumum hem diğer kurumlar için söylüyorum imzasız, bir yığın dilekçe geliyor, 'şu şucu, bu bucu' diye. Fişlemeler yapılıyor" demişti. Kılıç'ın bu sözlerinin ardından çok çarpıcı bir gelişme yaşandı.  2008 yılında AK Parti hakkında kapatma davası açıldığı dönemde Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) bazı üyeleri ile görevlilerinin telefonlarının sahte isimler ile İBDA-C örgütü üyesi oldukları iddiasıyla dinlendiği ortaya çıktı. HSYK Başmüfettişi Ali Rıza Karakan tarafından yürütülen telekulak soruşturmasında ortaya çıkan dinleme skandalında  telefonu dinlenen üyelerden AYM'nin bugünkü Başkanvekili Serruh Kaleli, Ahmet Akyalçın da bulunuyor.   

İşte dinlenen isimler

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı tarafından 2007-2009 yılları arasında sahte isimlerle yapılan istihbari dinlemelerde AYM'nin de hedef alındığı ortaya çıktı.  AYM çevreleri içinde hedef alınan isimler şunlar:

Nilgün Özgüldür (AYM'nin askeri üyesi Serdar Özgüldür'ün kardeşi Haluk Özgüldür'ün eşi) 10 Temmuz 2007'de İBDA-C örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlemeye alındı.

Serruh Kaleli (AYM Başkanvekili) 21 Temmuz 2008'de Mustafa Seyyid Azat sahte ismi ile İBDA-C örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlendi.

Ahmet Akyalçın (AYM Üyesi) 22 Nisan 2008'de Selami doğan sahte kimliğiyle İBDA-C örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlemeye alındı.

Emine Aydoğdu (AYM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü) 25 Nisan 2008'de Halil Kızılöz sahte ismi ile DHKP-C örgütü üyesi olduğu iddiasıyla dinlendi.

Akşam



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,233 µs