En Sıcak Konular

Mağdurken sanık oldu

5 Ocak 2015 09:42 tsi
Avusturya’da arkadaşıyla sokakta yürürken “Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin” diye sataşan kişileri polise şikayet eden Nagehan Köse, hakkını ararken sanık durumuna düştü.

Köse’nin kendilerini bıçaklamak istediği yalanına başvuran saldırganlar ayrıca dava açtı.

Avusturya’nın Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde yaşayan Nagehan Köse, başörtüsü nedeniyle uğradığı saldırı sonrasında kendisine dava açıldığını bildirdi. Viyana’da gazetecilere açıklamalarda bulunan 21 yaşındaki Köse, Avusturya’da doğup büyüdüğünü ve Salzburg eyaletine bağlı Hallein kentinde ailesiyle yaşadığını söyledi.
 
BAŞÖRTÜNÜ ÇIKART
 

Geçen yıl nisan ayında arkadaşıyla buluşmak üzere yolda giderken karşıdan gelen yaşlı çiftin sözlü ve fiziksel şiddetine maruz kaldığını anlatan Köse, kadının “Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin” diye sataştığını, polisi arayınca kendisine saldırdığını belirtti.
 
YALAN SÖYLEDİLER
 
Saldırıda elinden hafif yaralanan ve telefonunu yere düşüren Köse, çiftin olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve yoldan geçen birisiyle saldırgan kadını ve adamı durdurduklarını ifade etti. Yaşlı çiftin polis geldikten sonra, “Bunlar bizi bıçaklamaya kalktı. Tehdit ettiler” diye yalan söylediğini ancak polisin yaptığı incelemede üzerlerinde herhangi bir şey bulmadığını aktardı.
 
4 ay sonra şikayetinin sonucuna ilişkin araştırma yaptığını aktaran Köse, savcılığın şikayeti dikkate almayarak dosyayı kapattığını öğrendiğini kaydetti.

Hem saldırıya uğradı hem de sanık oldu!Avusturya’da arkadaşıyla sokakta yürürken “Başörtünü çıkart at. Başörtüsüyle çok çirkinsin” diye sataşan kişileri polise şikayet eden Nagehan Köse, hakkını ararken sanık durumuna düştü. Köse’nin kendilerini bıçaklamak istediği yalanına başvuran saldırganlar ayrıca dava açtı.

HAKLIYKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞTÜK

Davanın kapatılmasına itiraz ettiklerini ve kendilerine aralık sonunda mektup geldiğini ifade eden Köse, kendilerine dava açıldığını öğrendiklerini ve şoke oldukları söyledi. Haksızlık karşısında sesini duyurmak isterken suçlu duruma düşürüldüğünü belirten Köse, “Haklıyken haksız duruma düştük” dedi.

AİHM’ye kadar gideceğim

Saldırıya uğradığını, elinden yaralandığını, mağdur olduğunu ve bu yüzden polisi aradığını ancak sonuçta hakkında “tehdit” davası açıldığını ifade eden Köse, “Ben polisi arıyorum, polis gelsin onlar kaçmasın diye. Bir değil, iki değil çok başıma geldi. Artık ben susmak istemedim. Çünkü yeter. Biz burada doğduk burada büyüdük, Almanca biliyoruz. Uğradığımız haksızlığın haddi hesabı yok” diye konuştu. Köse, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gideceğini sözlerine ekledi.

Yeni Şafak


Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,689 µs