En Sıcak Konular

Günün bu saatlerine dikkat!

5 Ocak 2015 08:54 tsi
Sibirya üzerinden gelen soğuk hava, yurdun büyük bölümünde etkili oluyor. Marmara ve Ege'deki bazı şehirlerde hava sıcaklığı, hafta sonuna kadar eksi 10'u görecek.

Bugün, öğle saatlerinden itibaren ülkeyi etkisi altına alacak “çok soğuk hava”, Marmara ve Ege Bölgesi’nde gece, hava sıcaklıklarını sıfırın altında 10 dereceye kadar düşürdü. Bölgede don olayları yaşandı. Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen Sibirya soğuğunun etkisi altına giren ülkede, kar yağışı ve don olayları yaşanıyor. Batı bölgelerinden başlayan sıcaklık düşüşü, hafta sonuna kadar 8 ila 12 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek, gece ayazları yaşanmaya devam edecek.

İZMİR’DE EKSİ 4 GÖRÜLEBİLİR

Bu hafta Marmara ve Ege Bölgesinde de dondurucu soğuklar oluşacak ve gece sıcaklıkları sıfırın altında 10 dereceye kadar düşecek. Yapılan son tahminlere göre, hafta içinde Bursa ve Balıkesir’de gece en düşük sıcaklığın, sıfırın altında 10, Çanakkale’de 5, Yalova’da 4 ve İstanbul’da 2 dereceye kadar inmesi bekleniyor. İzmir’de ise gece en düşük sıcaklığın sıfırın altında 4, Manisa’da 6 ve Aydın’da ise 2 dereceye kadar düşeceği tahmin ediliyor. Marmara’da gündüz en yüksek hava sıcaklığının da 2 ila sıfırın altında 2 derece olacağı öngörülüyor. Soğuklardan Doğu Akdeniz de nasibini alacak. Adana, Gaziantep, Mersin, Osmaniye ve Hatay’da soğuk hava, kuvvetli kar yağışı ve kuvvetli sağanak bekleniyor.

Tatilciler yolda kaldı
 
Hafta sonunda Abant Tabiat Parkı'na gelen tatilciler, göl çevresinde araçlarıyla tur atmak isteyince zor anlar yaşandı. Kar ve buzlanma nedeniyle yolda araçları kayan tatilciler, kaza tehlikesi atlattı. Kar yağışının aralıklarla etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde, Bitlis, Van, Muş ve Hakkari’nin 600 köyüyle ulaşım sağlanamıyor.

Vatan


Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,126 µs