En Sıcak Konular

12 kişilik ekipten her hafta bir rapor

5 Ocak 2015 08:42 tsi
12 kişilik ekipten her hafta bir rapor AK Parti'de Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay'ın başkanlığındaki 12 kişilik ekip il il seçmen raporu hazırlayacak.

Ekip Başbakan'a her hafta bir rapor sunacak, yeni stratejiler üzerinde çalışacak.

AK Parti, yeni yılla birlikte seçim çalışmalarına hız verdi. Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığındaki 12 kişilik ekip, seçim stratejisi için mesaiye başladı. Tek tek illerin fotoğrafı çekilecek, Davutoğlu'na her hafta rapor sunulacak. Şubat ayında il kongrelerinin tamamlanmasının ardından mart ayında Meclis'in tatile girmesiyle birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu, meydanlara inecek.

AK Parti kadroları 2015 genel seçimleri için hummalı bir şekilde çalışıyor. Seçim stratejisini belirleyen AK Parti'de, hedef başkanlık sistemini getirecek anayasal çoğunluğa ulaşmak.

Strateji ekibinin başında geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimini yöneten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Beşir Atalay yer alıyor. Ekip diğer seçimlerde olduğu gibi il il seçmen profili çıkaracak. AK Parti'nin zayıf olduğu illerde seçmenin gönlünü kazanabilmek için yeni taktikler denenecek.

Muhalefet partilerinin seçim çalışmaları da AK Parti strateji ekibinin kapsama alanında olacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yapacağı mitingler izlenecek, muhalefet liderlerinin meydanlardaki nabzı tutulacak. Strateji ekibi, Başbakan Davutoğlu'na "mitingde şu konulara yer veriyorsunuz onun dozunu biraz artıralım, şunu biraz artıralım. Şu konulara yeniden etkili şekilde değinelim" gibi taktikler verecek. Seçim kampanyasında aksayan yönler de yine an be an Davutoğlu'na her hafta rapor halinde sunulacak. Yine strateji ekibi seçim şarkılarının vatandaş üzerinde etkisini not edecek.

İlçe ve belde kongrelerini tamamlayan AK Parti şubat ayında ise il kongrelerini tamamlayacak. Meclis'in ise mart başında seçim için tatile girmesi bekleniyor. Mart ayından itibaren havaların da ısınmasıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu meydanlara inecek. 81 ile gitmeyi hedefleyen Davutoğlu, öncelikli olarak yeni anayasa için vatandaştan oy isteyecek.

Sabah



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,417 µs