En Sıcak Konular

Yunan istihbaratçıdan Öcalan itirafı

12 Eylül 2007 21:25 tsi
Yunan istihbaratçıdan Öcalan itirafı  
Eski Yunanistan Gizli Servisi (EYP) Başkanı Pavlos Apostolidis, "Servis görevlilerinin büyük bölümünün dönemlerinin iktidarına yakın olduklarını, ender olarak da gerekli yeteneklere sahip olduklarını" söyledi.

Atina'da yayımlanan To Vima gazetesi, düşünce kuruluşu ELİAMEP'in, EYP'i 1999-2004 yıllarında yöneten Apostolidis ile görüşerek hazırladığı rapordan alıntılar yayımladı.

Yunan Gizli Servisinin pek çok sorunu olduğunu belirten Apostolidis, EYP'de geçici olarak görevlendirilenlerin, geldikleri kuruma bağlılıklarını sürdürdüklerini, bunun nedeninin de terfi ve tayinlerinin EYP'de görev yapmalarına rağmen geldikleri kuruma bağlı olması olduğunu söyledi.

EYP'in siyasi müdahalelerden kurtarılmadığı takdirde hiçbir biçimde verim alınmasının söz konusu olamayacağını vurgulayan Apostolidis, iktidar değişikliklerinde, hassas bir biçimde korunması gereken arşivlerin yok edilmesi gibi örneklerle karşılaşıldığını kaydetti. Apostolidis, "Elinde arşiv olmayan bir gizli servisin yeni topladığı bilgileri karşılaştırmalı olarak değerlendirme şansı olamaz" dedi.

Hükümetlerin EYP'i istihbarat değil de güvenlik kurumu olarak görme eğiliminde olduğunu söyleyen Apostolidis, dışişleri ve savunma bakanlıklarının da EYP'e yeterli ilgi göstermediklerini kaydetti.

EYP'in faaliyetlerinin çerçevesinin siyasi irade tarafından netlikle belirlenmediğini ve bu alanda siyasi değerlendirme eksikliği bulunduğunu vurgulayan Apostolidis, mevcut ilgi alanlarının çok geniş olduğunu, bu nedenle ülkenin ihtiyaçlarının karşılanamadığını belirtti.

Terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın Yunanistan'a getirilmesine de değinen Apostolidis, "EYP, ne Öcalan'ın ülkeye getirilmesine engel olabildi ne de daha sonra güvenli biçimde ülke dışına çıkarılmasını sağlayabildi. Bu nedenle de sarsıntı geçirdi" dedi.
 
zaman



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs