En Sıcak Konular

Ermişlerin ruhlarına internetten Fatiha

12 Eylül 2007 21:19 tsi
www.fatihagonder.tr.gg adlı internet sitesi Ramazan’da online dua hizmeti vermeye başladı. Sitenin ziyaretçileri Oruçbaba, Eyüp Sultan, Telli Baba gibi türbelerin fotoğraflarına bakarak Fatiha okuyor ve “gönder” butonuyla ruhlarına gönde

Ziyarete yeni açılan sitede “online kabir ziyareti” için türbelerin fotoğrafları ve kısa bilgiler yer alıyor. Açıklamaların altında da “Fatiha gönder” yazısı yer alıyor. Siteye girenlerden fotoğrafa bakarak Fatiha okumaları, ardından gönder butonuna basmaları isteniyor.

Fatihagonder sitesinin yetkilileri kurulma gerekçelerini, “Uzak mesafelerde bulunan, veli ve büyük zatların türbelerini ziyaret etme imkanı olmayan kardeşlerimize hizmet için hazırlanmıştır” sözleriyle açıklıyor. Dini gerekçelendirmeyi de şu ifadelerle açıklıyorlar: “Velilere ve vefat etmiş yakınlarınıza Fatihe göndermek, hayır duada bulunmak dinimizce tavsiye edilmiştir. Hatta kabir başında selam verirlerse selamı aldıkları dahi bildirilmiştir.”

SİTEDE ZİYARETE AÇILAN TÜRBELER:
 Oruçbaba
 Eyüp Sultan
 Telli Baba
 Merkez Efendi
 Tezveren Dede
 Esad Coşan
Sitede sadece türbelerin tanıtımı yapılmıyor; hangi konular için ziyaret edileceğine de değiniliyor. Örneğin Oruçbaba’nın hangi günde ziyaret edilmesi gerektiği ya da Tezveren Dede’den ne isteneceği anlatılıyor:

ORUÇBABA’DA İLK ORUÇ AÇILIR 
 Oruçbaba Türbesi’nin fotoğrafı yanında şu bilgilere yer veriliyor: “Kabri, İstanbul Topkapı’daki Pazartekke durağının arkasındadır. Özellikle günümüzde, Ramazan ayının ilk günü, burada sirke ve ekmekle oruç açmaya hanımlar çok özen gösterirler. Pek çok husus için ziyarete gidilir.”

TEZVEREN DEDE’YE KISMET HUSUSUNDA GİDİLİR 
 “Tezveren Dede’nin türbesi yine İstanbul’da Çemberlitaş semtindedir. Burası da eskiden beri, özellikle kısmet hususunda çok ziyaret edilir. II. Mahmut türbesinin sokağında, küçük bir yerdir.”
Sitede hangi türbenin ne kadar ziyaretçi sayısına ulaştığını görmek de mümkün. En çok ziyaret edilen türbe ise anlık olarak değişiyor. Özellikle öne çıkan bir türbe şimdilik yok.
http://www.fatihagonder.tr.gg/

ntv



Bu haber 672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,158 µs