En Sıcak Konular

ABD'den yine başarısız rehine operasyonu

2 Ocak 2015 14:48 tsi
ABD öncülüğündeki koalisyonun Rakka'da IŞİD'in elinde bulunan bazı rehineleri kurtarmak için operasyon yaptığı iddia edildi

ABD'nin James Wrigth Foley'i kurtarmak için yaptığı ama başarısız olan operasyona benzer bir rehine kurtarma operayonu daha yaptığı ama bunun da başarısız olduğu iddia ediliyor. İddianın sahibi, "Rakka Sessizce Katlediliyor" adlı yerel medya koordinasyonu.

"Rakka Sessizce Katlediliyor" koordinasyonundan yapılan yazılı açıklamada, uluslararası koalisyona bağlı savaş uçaklarının operasyonların başından bu yana ilk kez Rakka kentinde yoğun uçuşlar gerçekleştirdiği belirtildi. Savaş uçakları ve keşif helikopterlerinin aynı anda Rakka semalarında görüldüğü vurgulanan  açıklamada, "IŞİD hedeflerine 13 hava saldırısı düzenlendi" denildi.

Açıklamada, kentin kırsal bölgelerine hava indirme operasyonu girişiminde bulunulduğu, uluslararası koalisyona bağlı birlikler ve IŞİD mensupları arasında çatışma çıktığı öne sürüldü.

Rehinelere ilişkin detay verilmeyen açıklamada, söz konusu operasyon girişimiyle IŞİD'in elindeki rehinelerin kurtarılmak istendiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, uluslararası koalisyona ait iki helikopterin Es-Sakiyye Caddesi'ne inmeye çalıştığı ancak IŞİD mensuplarının ateş açması üzerine bölgeden uzaklaştığı vurgulandı.

Uluslararası koalisyon güçlerinin geçen yıl temmuz ayında da ABD'li ve İngiliz rehineleri kurtarmak amacıyla benzer bir girişimde bulunduğu ifade edilen açıklamada, operasyonun, rehinelerin yerlerinin IŞİD tarafından değiştirilmesi sonucu başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ağustos ayında yaptığı açıklamada, "ABD yakın bir zaman önce Suriye'de IŞİD'in elinde tuttuğu bir dizi Amerikalı rehineyi kurtarmak için operasyon düzenledi. Bu operasyona hava ve kara unsurları dahil oldu ve IŞİD içindeki belirli bir kaçırma şebekesini hedef aldı. Maalesef, misyon başarılı olmadı çünkü rehineler hedeflenen noktada değildi" demişti.

ABD benzer bir başarısız operasyonu da, geçtiğimiz aylarda Yemen'de gerçekleştirmiş, ama ABD'li gazeteci Luke Somers'ı ölü olarak kurtarabilmişti.



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,543 µs