En Sıcak Konular

Yanan feribotta çok sayıda kayıp var iddiası

2 Ocak 2015 13:08 tsi
Adriyatik'te yanan gemide kaç yolcu bulunduğu ve bunun ne kadarının kayıp olduğunu ne Roma, ne Atina ne de Ankara biliyor

Yunanistan’dan İtalya’ya doğru yol alırken 28 Aralık’ta Adriyatik Denizi’nde yanan “Norman Atlantic” adlı feribota ilişkin belirsizlikler sürüyor. Feribotta kaç kişinin öldüğü, kaçının kurtarıldığı ve kaç kişinin kayıp olduğu tam olarak netlik kazanmadı. Feribot soruşturmasını yürüten Bari Savcısı Giuseppe Volpe önceki gün İtalyan ANSA Ajansı’na feribotta olabileceği söylenen 98 kişiden ‘haber alınamadığını’ söyledi.

Habertürk'ün haberine göre tek net yolcu listesine Türk turizm acentesi Kappa Tur sahip. Kappa Tur'a göre ise herhangi bir yanlışlık yok.

KARMAŞANIN SEBEBİ YUNANİSTAN'IN KURTARMAYA KATILMASI

Savcı, bu 98 kişinin gemiye bindiğinin bile netlik kazanmadığını söyledi. Savcıya göre karmaşanın sebebi, çok sayıda Yunan gemisinin kurtarma çalışmasına katılması ve bazı yolcuların bu gemilerle karaya taşınması olması. Ancak Yunanistan Denizcilik Bakanlığı ise 9 Yunan yolcunun hâlâ kayıp olduğunu bildirdi ve İtalyan yetkilileri gemi yolcularının durumu hakkında net bilgi vermemekle itham etti.

İTALYANLAR BİLGİ VERMİYOR

Norman Atlantic’teki kayıp skandalı nedeniyle Türk yolcuların akıbeti de netlik kazanmadı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan önceki gün feribotun yolcu listesinde yer alan 38 kişiye ulaşılamadığını açıklamıştı. Elvan “Arama listesinde Türk vatandaşı olup olmadığını henüz teyit edemedik. Özellikle uyruk konusunda İtalyan makamları ketum davranıyorlar” demişti. Kazada kayıp yolcular arasında 7 Türk yolcu bulunduğu iddiası da doğrulanamadı. Dışişleri Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, bu 7 vatandaştan üçünün çifte pasaport sahibi olduğunun ileri sürüldüğünü ancak bu duyumların İtalyan makamlarınca doğrulanmadığını belirtti.

KAPPA TUR AÇIKLAMA YAPTI

Norman Atlantic feribotundaki Türk yolculardan 40’ı iki günde Türkiye’ye getirildi. Geziye 27 yolcu gönderen Kappa Tur yetkilileri, 25’inin Türkiye’ye döndüğünü, Havise Savaş’ın cesedinin bulunduğunu, Dr. Hakan Akkaya’nın ise kayıp olduğunu bildirdi. Yolcularla birlikte 4 personelin Türkiye’ye dönüş yaptığını belirten tur yetkilileri, 3 personelin de halen İtalya’da kazayla ilgili çalışma yürüttüklerini söyledi.



Bu haber 533 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,224 µs