En Sıcak Konular

PKK'ya hedef gözetmeden eylem talimatı

12 Eylül 2007 21:08 tsi
PKK'nın silahlı kanadının başında olan ‘Dr.Behroz Erdal’ kod adlı Hüseyin Feyman'ın büyük eylemler yapmamaları için talimat verdiği belirlendi.

Ankara'da bir otoparka bırakılan bomba yüklü minibüs içindeki patlayıcıların terör örgütü PKK'nın Şırnak'ın Uludere İlçesi ile Mersin'de patlamadan bulunanlardan sonra, Tunceli ve çevresinde 10 erin şehit olması ile sonuçlanan 3 ayrı bombalı saldırılarla aynı düzeneği taşıdığı belirlendi. Tunceli'de 7 erin şehit olduğu, 8 erin de yaralandığı Kocatepe Jandarma Karakolu'na yapılan saldırı, Pülümür yolunda 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırı ve Tunceli Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün geçiş güzergâhına konulan patlayıcıların Ankara'da ele geçirilen düzenekle aynı olduğu bildirildi. Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadının başında olan ‘Dr.Behroz Erdal’ kod adlı Hüseyin Feyman'ın teröristleri telsiz ve uydu telefonu aracılığıyla Eylül ve Ekim ayı içinde büyük eylemler yapmamaları için talimat verdiği belirlendi.

Ankara'da dün bir otoparka bırakılan minibüs içinde ele geçirilen yarım tona yakın patlayıcı madde ile düzeneklerinin terör örgütü PKK'nın Tunceli ve çevresinde toplam 10 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılarda kullanılan bomba ve düzenekle aynı olduğu tespit edildi. Pülümür İlçesi'nde PKK'lı teröristler Kocatepe Jandarma Karakolu'na gasp ettikleri bir ciple 4 Haziran 2007 günü saldırı düzenlemiş, saldırıda 7 er şehit olurken, 8 er de yaralanmıştı. Saldırıda kazan içinde araca konulan 35 kilo C-4 ile Amonyum nitrat karışımı bomba telsiz düzeneği ile kumanda edilirken, bağlantı telinin kopması sonucu patlatılmıştı. Ankara'da ele geçen düzenekle aynı olan patlayıcının, bölgede cep telefonu çekmediği için telsizle komuta edilmişti. Pülümür karayolunda 30 Haziran 2007 günü 3 güvenlik görevlisinin şehit olduğu bombalı saldırıda kullanılan düzeneğin Ankara'da ele geçen bomba ile aynı olduğu sadece bombanın araç kumandası ile uzaktan komuta edildiği belirtildi. Patlamanın 2 adet 20 kiloluk yağ tenekesi içine Amonyum nitrat ile yapıldığı kaydedildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÖLÜMDEN DÖNMÜŞTÜ
Tunceli Emniyet müdürü Osman Öztürk, 25 Mayıs 2007 günü Nazimiye İlçesi’nden dönüşü sırasında kent merkezindeki İnönü Mahallesi'ndeki geçiş güzergâhında karayoluna döşenen bomba cip telefonu düzeneğiyle uzaktan patlatılmıştı. Patlamanın Öztürk'ün aracının geçişinden 5 saniye sonra gerçekleşmesiyle büyük faciadan dönülmüş, olay yeri yakınlarında ikinci bomba daha bulunmuştu. Yetkililer, Öztük'e yönelik saldırıda bir bombanın obüs mermisi içine C-4 patlayıcı ile desteklendiği, ikinci bombanın ise piknik tüpü içinde Amonyum nitrat yerleştirilerek, cep telefonu düzeneğiyle hazırlandığın kaydetti. Yetkililer, meydana gelen patlamalardaki düzeneklerin Ankara’da ele geçin bomba ve düzenekle aynı olduğunu söyledi.

PKK’DAN EYLEM TALİMATI
Terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı ‘HPG'nin başında olan ‘Dr.Behroz Erdal’ kod adlı Suriyeli Hüseyin Feyman'ın teröristleri telsiz ve uydu telefonu aracılığıyla Eylül ve Ekim ayı içinde her türlü büyük eylemler yapmamaları için talimat verdiği belirlendi.
İstihbarat birimlerinin çözdüğü şifreli konuşmalarda terörist Feyman'ın ses getiren eylemler yapılması için geçen hafta içinde Doğu ve Güneydoğu'daki üst düzey teröristlere verdiği talimatta, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı ağır tecrit koşulları uygulandığını, üzerlerine gelindiğini öne sürdü. Terörist Feyman deşifre edilen konuşmalarında, toplu kayıplar yaşamaya başladıklarını, birçok üst düzey teröristin öldüğünü söyledi. Eylül ve Ekim ayı içinde hedef gözetmeksizin büyük eylemler yapılması talimatını veren terörist Feyman, “Hedef gözetmeksizin siviller fazla zarar görmeden büyük eylemler yapılsın. Herkes eylem yapmak için serbesttir. İl ve ilçe merkezlerine kadar girilsin, büyük eylemler planlansın. Önderliği yapılan tecridin ne olduğunu düşman artık anlasın. Ölen arkadaşlarımızın kanı yerde kalmayacak bunu dosta düşmana gösterin. Düşmanın geçtiği yolları tamamen bombalarla döşeyin. Birliklere karargahlara kadar girilsin, bu 2 ayda en ağır eylemler yapılsın'' dediği belirtildi.

TUNCELİ-OVACIK YOLUNDA BOMBA ARAMASI
Tunceli- Ovacık karayoluna PKK'lı teröristlerin uzaktan kumandalı bomba döşediği istihbaratının alınması üzerine karayolunda bomba araması yapıldı. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan yolda yapılan didik didik aramada herhangi bir patlayıcıya rastlanılmadı. Bomba araması sırasında 2 Kobra helikopter karayolunu havadan inceledi.

Milliyet



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,157 µs